Στον «πάγο» η αγορά ακινήτων της Ιταλίας

17 Ιουλίου 201022:00

agora_italiaΔυσκολίες αντιμετωπίζει η αγορά ακινήτων της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και η πιο φιλόδοξη επένδυση που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο στη χώρα.

Ο λόγος για το CityLife, ένα έργο της τάξεως των 2,6 δισ. δολαρίων που κατασκευάζεται στο Μιλάνο και αφορά την αστική ανάπλαση μιας έκτασης 431 στρεμμάτων.

Στόχος των επενδυτών ήταν η ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και το υψηλότερο κτίριο της Ιταλίας, συνολικού ύψους 220 μέτρων. Ωστόσο, η εστίαση στις πολυτελείς κατοικίες έχει καταστήσει την εύρεση αγοραστών εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί μόλις 90 από το αρχικό πλάνο των 390 πολυτελών κατοικιών (διαμερίσματα και ρετιρέ), μιας και το κόστος ξεκινά από 1 εκατ. ευρώ και αγγίζει ακόμα και τα 8 εκατ. ευρώ. Συνολικά, προβλέπεται η κατασκευή έως και 1.200 κατοικιών έως το 2015.

Ετσι, πρόσφατα οι επενδυτές (οι μεγαλύτεροι εξ αυτών είναι οι ασφαλιστικοί όμιλοι Allianz και Assicurazioni Generali) ζήτησαν έγκριση για μείωση των προς ανοικοδόμηση επιφανειών γραφείων και καταστημάτων κατά 30%, καθώς προβλέπουν μειωμένη ζήτηση. H οικονομική κρίση έχει επιδράσει αρνητικά στην αγορά ακινήτων της χώρας, με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν πρακτικά παγώσει από το 2008. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της εταιρείας Tecnocasa Group, κατά το τρέχον έτος είναι λίαν πιθανό οι τιμές να μειωθούν.

Πηγή:http://portal.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr