Ανακαλύφθηκε νέο είδος βατράχου με μύτη «Πινόκιο»

25 Μαΐου 201022:00

new-species-discovered-indonesiaΟμάδα επιστημόνων ανακάλυψε νέα είδη σε τροπικό δάσος

που βρίσκεται στα όρη Foja, στη νήσο της Νέας Γουινέας της Ινδονησίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Σε μια σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή της Ινδονησίας, οι επιστήμονες μεταξύ των άλλων, ανακάλυψαν το μικρότερο καγκουρό του κόσμου, ένα βάτραχο με μακριά μύτη, ένα μεγάλο μαλλιαρό αρουραίο και ένα είδος σαύρας με κίτρινα μάτια.

«Την ώρα που πολλά είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση στον πλανήτη, η εν λόγω ανακάλυψη μας κάνει πιο αισιόδοξους» δήλωσε ο διακεκριμένος επιστήμονας Bruce Beehler, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή.

Οι ερευνητές προέρχονταν από επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς (Conservation International, National Geographic), οι οποίοι κατασκήνωσαν στα όρη Foja, στη δυτική πλευρά της νήσου της Νέας Γουινέας.

Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει εξερευνηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα.

Η αποστολή τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τροπικές καταιγίδες και πλημμύρες.

Η ανακάλυψη του σπάνιου βατράχου με τη μακριά μύτη, όπου τον ονόμασαν «Πινόκιο», άφησε έκπληκτους τους επιστήμονες, αφού πρόκειται για ένα άγνωστο είδος αμφίβιου.

Ο «Πινόκιο» εντοπίστηκε από έναν επιστήμονα στην κατασκήνωση που τον είδε να κάθεται πάνω σε μια σακούλα με ρύζι.

Παρατηρώντας τον, διαπίστωσαν ότι όταν καλούσε τα άλλα ζώα, η μύτη του φούσκωνε και κατευθυνόταν προς τα πάνω και ξεφούσκωνε όταν ήταν σιωπηλός.

Πηγή: econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr