Φίτζι: Lomaiviti και Lau

9 Ιουλίου 201022:00

fitziΤα Lomaiviti είναι μια ενότητα από 9 κύρια ηφαιστειογενή νησάκια, που βρίσκονται ανατολικά του μεγάλου νησιού Viti Levu.

Τα μεγαλύτερα νησιά των Lomaiviti είναι τα Ovalau, Koro, καθώς και το νησί Gau. ΄Αλλα νησιά είναι τα Wakaya, Nairai, Makogai, Batiki, Moturiki, και Yanuca Levu. Αυτή την περιοχή μερικές φορές θα ακούσετε να την ονομάζουν επίσης, Koro Sea.

Από τις πιο γνωστές δραστηριότητες των νησιών είναι η εξερεύνηση του βυθού, λόγω του εκτεταμένου μεγέθους της κοραλλιογενούς ατόλλης που τα περιβάλει. Υπολογίζεται ότι σε περισσότερα από 411 τετραγωνικά χιλιόμετρα αναπτύσονται οι ατόλλες.

Η Ovalau, είναι η κύρια πόλη των νησιών Levuka, που κάποτε ήταν η αποικιακή πρωτεύσα των νησιών Φίτζι και προσφέρει στους ταξιδιώτες αρκετές επιλογές για διαμονή. Δίνει μια εικόνα στους επισκέπτες, για το «πώς ήταν κάποτε τα Φίτζι».

Η Levuka είναι μια περίεργη πόλη με τα κτίρια αποικιακού ρυθμού και αρκετά ιστορικά σημεία. Η κυβέρνηση των Φίτζι έχει υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή της πόλης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Με το φέρρυ και με εσωτερικές πτήσεις η Ovalau ενώνεται με το κύριο νησί των Φίτζι.

Lau

Τα νησιά Lau βρίσκονται στο πιο απομεμακρυσμένο ανατολικό σημείο των Φίτζι και στην πραγματικότητα τα νησιά αυτά είναι πιο κοντά στα νησιά Tonga, παρά στο κεντρικό νησί των Φίτζι, το Viti Levu. Υπάρχουν πάνω από 100 νησάκια και μικρές ατόλλες στην ενότητα Lau, σπαρμένα σε 487 τετραγωνικά χιλιόμετρα νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.

Η κουλτούρα των κατοίκων έχει επηρρεαστεί από τα νησιά Tonga. Τα χωριά είναι πολύ παραδοσιακά εδώ. Οι κάτοικοι είναι γνωστοί για τα ξύλινα σκαλισμένα αντικείμενα και τη ζωγραφική masi

Η εξερεύνηση αυτών των νησιών είναι πιο δύσκολη από την λοιπή χώρα, καθώς μόνο τα νησιά Lakeba, Vanua Balavu και Kaimbu έχουν μονάδες φιλοξενίας. Η διαδρομή ανάμεσα στα νησιά γίνεται μόνο με βάρκα. Οι ψαράδες σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτές τις μετακινήσεις.

Η επικοινωνία με το κεντρικό νησί των Φίτζι, βασίζεται σε κάποια εμπορικά που επισκέπτονται αυτά τα νησιά, κάθε μήνα.
Η περιοχή των νησιών αυτών έχει την πιο ανέπαφη, την πιο άφθαρτη, την πιο παρθένα περιοχή για καταδύσεις στα Φίτζι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr