“Ληγμένα κρέατα με βακτήρια τα πλένουν με λευκαντικό και τα κάνουν γύρo”

22 Ιανουαρίου 202012:32

Γενικός πρόεδρος του UDOFED: Προϊόντα με περασμένη την ημερομηνία λήξης, τα πλένουν με λευκαντικό και τα κάνουν γύρο

Ο Μεχμέτ Μερτζάν-Γενικός Πρόεδρος του UDOFED δήλωσε : ¨Προϊόντα με περασμένη την ημερομηνία λήξης, σε υπόγεια εργαστήρια τα πουλάνε ακόμη πιο φτηνά. Εγώ αν το αγοράζω στις 12 λίρες, εκείνοι το παίρνουν στις 6-7 λίρες. Και αν έχει πολλά βακτήρια το πλένουν με λευκαντικό (χλωρίνη)  και το κάνουν γύρο/

Σύμφωνα με την είδηση του Οντέρ Τσελίκ από την εφημερίδα Τούρκιγε, ο Μεχμέτ Μερτζάν-Γενικός Πρόεδρος του UDOFED, ανέφερε πως τα φτηνά γυράδικα τα οποία τον τελευταίο καιρό διαδίδονται στην Τουρκία σαν ιός, απειλούν την υγεία του κόσμου και πρόσθεσε τα εξής : ¨Για τρόφιμο που δεν έχει ανιχνευσιμότητα, δεν μπορούμε να λέμε πως είναι υγιές¨.  Ο Μερτζάν είπε πως αυτές οι πάνω από 1000 εταιρίες, με κρέατα που παίρνουν από χασάπηδες και από χοντρέμπορους κρεάτων, ετοιμάζουν γύρο με τα στόρια κατεβασμένα σε νιπτήρες και σε περιβάλλον με βακτήρια και μετά τον πουλάνε στους πολίτες.

Λάδια για σαπούνια στον γύρο

Ο Μεχμέτ Μερτζάν είπε : Τα φτηνά γυράδικα, ζωικά λίπη που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία σαπουνιών, τα βάζουν σε ποσοστό 40% στον γύρο και καταστρέφουν έτσι άδικα τον ανταγωνισμό του κλάδου. Δηλητηριάζουν τον κόσμο και οι πολίτες μας που σήμερα κάνουν ουρά μπροστά στα φτηνά γυράδικα, αύριο θα κάνουν ουρά για θεραπεία στα νοσοκομεία. Διότι εκεί ασκούν τρομοκρατία τροφίμων¨.

Στην Ευρώπη όλα τα γυράδικα εκτός από μερικά γκουρμέ ρεστοράν, όλα αγοράζουν κατεψυγμένο γύρο από βιομηχανίες. Εκείνος ο γύροι έχει ετικέτα και διαθέτει ανιχνευσιμότητα. Στην ετικέτα αναγράφονται τα συστατικά του γύρου. Ως κάποιος που επί 20 έτη είμαι σε αυτό τον κλάδο, στην Γερμανία τρώω γύρο με εμπιστοσύνη, ενώ στην Τουρκία δεν μπορώ να φάω. Στην Γερμανία έχει πολύ μεγάλα πρόστιμα. Στην Γερμανία αν το γυράδικο δεν αγοράσει έτοιμο γύρο, το πρόστιμο είναι από 250.000 ευρώ ως 750.000 ευρώ. Σε εμάς αν εντοπισθεί νοθεία το μεγαλύτερο πρόστιμο είναι 23.000 λίρες ( 3.830 ευρώ) . Η Γερμανία έχει την λογική ¨δεν μπορείς να δηλητηριάσεις τον λαό μου¨. Όπως φέρονται σε έναν τρομοκράτη της ISIS, κατά τον ίδιο τρόπο φέρονται σε αυτόν  που παίζει με την υγεία των ανθρώπων. 750.000 ευρώ πρόστιμο σημαίνει κλείσιμο του ρεστοράν. Και αμέσως μπλοκάρουν τα περιουσιακά σου στοιχεία, την περιουσία και το αυτοκίνητο σου.Αν υπάρξει τέτοια καταγγελία και υποβληθεί μήνυση, το πρώτο που κάνουν πριν από το δικαστήριο είναι να πάρουν περιοριστικά μέτρα στην περιουσία¨.

tr.sputniknews.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr