«Ζώο Εθνικής Κληρονομιάς» ανακήρυξε τον ελέφαντα η Ινδία

16 Σεπτεμβρίου 201022:00

news-india-elephant«Ζώο Εθνικής Κληρονομιάς» ανακήρυξε τον ελέφαντα η Ινδία, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει το κοινό για τις απειλές που αντιμετωπίζει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του.

 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδίας για το συγκεκριμένο θέμα, στις μεγαλύτερες απειλές για τον ελέφαντα συγκαταλέγεται το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου, αλλά και η καταστροφή των οικοτόπων που ζει, ξεκουράζεται και αναπαράγεται.

Στην Ινδία υπάρχουν περίπου 26.000 ελέφαντες. Για την διατήρηση του πληθυσμού τους χρειάζεται σωστή διαχείριση των οικοτόπων τους καθώς και προστασία των 88 μονοπατιών που χρησιμοποιούν για να διασχίσουν τη χώρα. Παράλληλα πρέπει να προσληφθούν δασοφύλακες με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να σταματήσουν οι βάναυσες δολοφονίες ελεφάντων για το ελεφαντόδοντο.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιτροπής που διεξήγαγε την έρευνα επισήμανε ότι οι ελέφαντες δεν έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής όπως οι τίγρεις ή άλλα άγρια ζώα επειδή ο πληθυσμός τους δεν μειώνεται με τόσο ταχύ ρυθμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Ινδία δεν έχει μειωθεί τραγικά, ωστόσο οι οικότοποί τους συνεχίζουν να καταστρέφονται, γεγονός που γεννά μεγάλη ανησυχία για το μέλλον.

Επισημαίνεται ότι στην Ασία μόνο οι αρσενικοί ελέφαντες έχουν χαυλιόδοντες οπότε, σε αντίθεση με τους θηλυκούς, βρίσκουν φρικτό θάνατο για το ελεφαντόδοντο. Σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας μάλιστα η αναλογία αρσενικών και θηλυκών ελεφάντων είναι ένας προς εκατό.

Πηγή Associated Press

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr