Θεσσαλονίκη: βραβεία για το πιο «Πράσινο μπαλκόνι»

27 Ιουνίου 201012:03

prasino-mpalkoni-braveia-thessalonikiΤο πρώτο βραβείο για το διαγωνισμό το πιο «Πράσινο Μπαλκόνι» δόθηκε στον ιδιοκτήτη μιας πολυκατοικίας τον πολιτικό μηχανικό Αβράαμ Παπαστρατή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας».

Στους τοίχους της πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην οδό Ιωνίας 39 στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, έχει αναρριχηθεί  μια καταπράσινη αμπέλοψη ηλικίας 20 ετών, όπου χάρισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού στον ιδιοκτήτη της.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε άνοιξη από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αποδέκτης του πρώτου βραβείου δήλωσε ότι «Είναι φυσικό κλιματιστικό! Ενα αναρριχητικό φυτό που φύτεψε πριν από 20 χρόνια ο πατέρας μου, στην πολυκατοικία όπου ζει όλη η οικογένειά και έχει καλύψει όλους τους τοίχους κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό των διαμερισμάτων», ενώ έχει ‘’πρασινίσει’’ και την ταράτσα της οικοδομής».

Το 2ο Βραβείο του διαγωνισμού δόθηκε στη σχεδιάστρια μόδας Μάρθα Παπαδάκη, καθώς αποδείχθηκε εξαιρετική κηπουρός. Στο ρετιρέ της φιλοξενεί πάνω από 250 τροπικά φυτά, τα οποία έχει προμηθευτεί από τα ταξίδια της στο εξωτερικό.

Τέλος, το 3ο Βραβείο δόθηκε στο φωτογράφο Θανάση Καρακασίδη, ο οποίος έχει αδυναμία στα μπονσάι-δέντρα- νάνους, που χρησιμοποιούνται ώς διακοσμητικά φυτά, κυρίως στην Κίνα.

Ειδικούς επαίνους κέρδισαν οι Λαυρέντης Αποστολίδης και Γιάννης Βένος, εκπροσωπώντας τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Αρη.

πηγή: econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr