Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λέει «Όχι στη μεταλλαγμένη πατάτα»

10 Μαρτίου 201022:00

metallagmenh_patataΗ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να μην επιτρέψει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora στην Ελλάδα, ενεργοποιώντας νομικές ρήτρες.

Αναμένεται από την Υπουργό να δημοσιεύσει άμεσα τις νομικές ρήτρες, που θα αποτρέπουν την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας στο ελληνικό έδαφος.

Οι μονομερείς αποφάσεις των κρατών μελών είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο το μοναδικό μοντέλο που διασφαλίζει την προφύλαξη των δημόσιων αγαθών είναι αυτό της βιώσιμης γεωργίας.

«Η Greenpeace υποστηρίζει τη βιώσιμη γεωργία ως τη μοναδική πρακτική που προστατεύει το έδαφος, το νερό και το κλίμα, διατηρεί τη βιοποικιλότητα και διασφαλίζει καθαρή τροφή και καλλιέργειες χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα.

Με αφορμή την  έγκριση της μεταλλαγμένης πατάτας  Amflora, η Greenpeace θα έρθει σε επικοινωνία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας πατάτας, ζητώντας την άμεση δημοσιοποίηση της στάσης τους απέναντι στη χρήση μεταλλαγμένων.» όπως αναφέρουν στην σχετική ιστοσελίδα τους. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr