Παιδικό βιβλίο: «Δυο Παπούτσια με Καρότσι»

25 Φεβρουαρίου 201022:00

dyopapaoutsiaseenakarotsiΤο βιβλίο τιμήθηκε για την εικονογράφησή του (Ν. Ανδρικόπουλος) με τον Έπαινο Εικονογράφησης από τα βραβεία Γραφιστικής ΕΒΓΕ 2008.

Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου για ταινία μικρού μήκους στον σκηνοθέτη Στέφανο Μονδέλο στο 32ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2009.

“Κοίτα πώς έρχονται καμιά φορά τα πράγματα…Θες οι σόλες των καινούργιων παπουτσιών του κυρίου Λάζαρου Εαυτούλη, θες η χαρά του, θες η βιασύνη του, θες οι λείες πλάκες του πεζοδρομίου, τον έκαναν να γλιστρήσει σε μια πτώση που φαινόταν ατελείωτη, σχεδόν εφιαλτική”.

Κι έτσι, ο κύριος Εαυτούλης βρέθηκε ξαφνικά στην Τροχήλατη Δημοκρατία του Μπορώ. Εκεί, όλοι οι άνθρωποι κινούνταν με καροτσάκια, όλα ήταν προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες και ο ίδιος δεν μπορούσε ούτε τα μέσα μεταφοράς να χρησιμοποιήσει ούτε από τις πόρτες να περάσει, αν δεν ήταν σκυφτός.

Με αφορμή την κοινωνική αδιαφορία σε βάρος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ο Νικόλας Ανδρικόπουλος γράφει και εικονογραφεί μια εξαιρετική ιστορία, στην οποία μεταφέρει έναν “υγιή” αλλά αδιάφορο άνθρωπο σε μία πραγματικότητα αντεστραμμένη.

Στον κόσμο του βιβλίου “Δύο παπούτσια με καρότσι” όλοι μετακινούνται με καρότσι, όλα είναι φτιαγμένα στα μέτρα τους και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για όσους κινούνται με τα πόδια. Μέσα από αυτό το ευφυές εύρημα ο συγγραφέας βοηθά τους μικρούς αναγνώστες αλλά και τους ενήλικες να συνειδητοποιήσουν πόσο πραγματικά απάνθρωπη και προβληματική είναι η κοινωνία των “υγιών”.

www.ellinikagrammata.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr