Πως να προετοιμάσετε σωστά το βρεφικό δωμάτιο

5 Απριλίου 202114:48

Η προετοιμασία του βρεφικού κρεβατιού για το νέο μέλος που έρχεται δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η προετοιμασία δεν αφορά μόνο στο να κάνετε το παιδικό δωμάτιο να φαίνεται όμορφο. Αφορά επίσης και την προστασία του μωρού σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ξέρετε τι να προσέξετε όταν αγοράζετε βρεφικά κλινοσκεπάσματα ώστε να δημιουργήσετε ένα ασφαλή, αλλά και όμορφο κρεβάτι για το νεογέννητό μωρό σας.

Πώς θα το κάνετε αυτό;
Παρακάτω θα δούμε μερικές βασικές συμβουλές για να το πετύχετε.
Κατά την προετοιμασία του κρεβατιού για το μωρό σας, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε ποια πράγματα πρέπει να αγοράσετε. Για την ασφάλεια και την άνεση του μωρού σας, οι κουβέρτες μωρών, τα σεντόνια και οι πάντες κούνιας είναι τα πιο βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε.
Η δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου κρεβατιού για ένα νεογέννητο είναι μια πολύ όμορφη αλλά και αγχωτική εμπειρία για τους γονείς. Οι περισσότεροι γονείς κατά την διαδικασία δημιουργίας του βρεφικού δωματίου κάνουν συχνά ερωτήσεις όπως “Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβω υπόψη κατά την επιλογή του κρεβατιού;” Θα ήθελαν επίσης να μάθουν ποια πράγματα είναι απαραίτητο να αγοράσουν κατά τη δημιουργία ενός παιδικού δωματίου. Αλλά περισσότερο από αυτά, οι γονείς πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη την ασφάλεια του μωρού. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το βρεφικό κρεβάτι. Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα για το ποια είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή της κούνιας και των κλινοσκεπασμάτων.

Κατά τη δημιουργία ενός παιδικού δωματίου, το κρεβάτι κούνιας είναι ένα από τα βασικά μέρη. Το κρεβάτι δεν αφορά μόνο το χρώμα και το θέμα που θα συνδυάζει, αλλά είναι επίσης ένα κρίσιμο μέρος της καθημερινής ζωής του μωρού σας. Το μωρό σας πρέπει να αισθάνεται άνετα στο κρεβάτι του καθώς κοιμάται, αλλά πρέπει να είναι και ασφαλές καθ΄ολη την διάρκεια του ύπνου. Το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για την δημιουργία των βρεφικών κλινοσκεπασμάτων είναι το βαμβάκι. Είναι πραγματικά απαλό και είναι σχεδόν αδύνατο να προκαλέσει δυσφορία ή να προκαλέσει αλλεργίες στο μωρό σας. Θα χρειαστείτε ένα σετ που θα αποτελείται από σεντόνια, κουβέρτα ή πάπλωμα και πάντα κούνιας. Δεν χρειάζονται μαξιλάρια. Το κάλυμμα του στρώματος και τα σεντόνια πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς στις διαστάσεις του στρώματος προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού. Ίσως θελήσετε επίσης να αγοράσετε ένα αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος για να διασφαλίσετε την βιωσιμότητα των κλινοσκεπασμάτων.  Ορισμένα καλύμματα στρωμάτων έχουν ακόμη και φερμουάρ έτσι ώστε το στρώμα να είναι πιο ασφαλές. Τα σεντόνια κούνιας υπόκεινται σε συχνές αλλαγές. Αυτό συμβαίνει επειδή συμβαίνουν διαρροές, ακόμη και με καλή πάνα. Έτσι λοιπόν, τα σεντόνια κούνιας πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικά και να αντέχουν στο τακτικό πλύσιμο.

Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε από τα απαραίτητα για το κρεβάτι του μωρού, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα των υλικών. Η ποιότητα πρέπει να είναι αρκετά καλή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εάν αγοράσετε ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας, θα καταλήξετε να αγοράσετε ένα άλλο αργότερα. Δώστε λοιπόν την απαιτούμενη προσοχή στα προϊόντα που θα επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο και δημιουργήστε μια μοναδική ‘’φωλίτσα’’  για το νεογέννητο μωράκι σας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr