Επιτάχυνση προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

21 Φεβρουαρίου 201022:00

exoikonomhsh_kat_oikonΜια διαφορετική διέξοδο του οικοδομικού/κατασκευαστικού κλάδου από την κρίση πρότεινε πρόσφατα ομάδα από δέκα φορείς της βιομηχανίας και των κατασκευαστών, σε συνεργασία και με την ομοσπονδία ιδιοκτητών (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.).

Αντί για τα διάφορα φορολογικά μέτρα που διατυπώνονται τους τελευταίους μήνες για την ελάφρυνση της φορολογίας ακινήτων, το ΤΕΕ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, το Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραγωγών EPS, το Σύνδεσμο Παραγωγών και Διανομέων XPS, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εταιρειών Μόνωσης, την Πανελλήνια Ένωση Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών & Μελανών, το Σύνδεσμο Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος και το Σύλλογο Χρωματοπωλών Αττικής, παρότρυνε το οικονομικό επιτελείο και το υπ. Περιβάλλοντος να στραφούν προς τις εφαρμογές ενεργειακής βελτίωσης των υφιστάμενων κτηρίων.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική πρόκειται για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», το οποίο αφορά μια δέσμη εργασιών στις κατοικίες, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Μεταξύ των εργασιών περιλαμβάνονται θερμομονώσεις τοιχοποιίας, οροφών και πιλοτών, χάρις στις οποίες οι φορείς αναφέρουν ότι δύναται να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 500.000 τόνους πετρελαίου ανά έτος και αντίστοιχα των ρύπων CO2 κατά 600.000 τόνους.

Οι φορείς ζητούν την άμεση ενεργοποίηση κι εφαρμογή του σχετικού προγράμματος, τονίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες χώρες της Ευρώπης οδήγησαν στην ανάκαμψη τον κατασκευαστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς ζητούν οι διαθέσιμες πιστώσεις να καταβληθούν άμεσα, ενώ επιθυμούν τα υλικά των επεμβάσεων του προγράμματος να υπαχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ 9%.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr