Αρκτούρος «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή»

3 Φεβρουαρίου 201016:43

arktoyros_taxidi_sthn_agria_zwhΈνα νέο προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό την «Άγρια Ζωή» εγκαινιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

 

Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή», με θέμα την άγρια ζωή και τις ορεινές περιοχές που αποτελούν το αντικείμενο της δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. 

Φωτογράφοι φύσης, εθελοντές και ερευνητές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, αναλαμβάνουν να σας συστήσουν τους πρωταγωνιστές των ελληνικών ορεινών δασών, τις μοναχικές αρκούδες και τους παρεξηγημένους λύκους, υπό την ισχυρή προστασία ελληνικών ποιμενικών σκύλων και σε φόντο σπάνιων οικοτόπων. 

Τα ίχνη της αρκούδας θα μας οδηγήσουν σε αυτό το συναρπαστικό «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή» που συμπληρώνεται με ενημέρωση σχετικά με την απειλούμενη άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις δράσεις για τη διατήρησή τους και την αρμονική συνύπαρξη με τον άνθρωπο.  

Από το χώρο της έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείπει και η μυθολογική σύνδεση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με την περιοχή της Βραυρώνας, όπου στην αρχαιότητα νεαρές ιέρειες, οι «Μικρές Άρκτοι»,  λάτρευαν τη θεά Άρτεμη στο ομώνυμο ιερό. Τη Βραυρώνα, περιοχή με μεγάλη οικολογική αξία, προστατεύει το αεροδρόμιο με περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ στους εξωτερικούς χώρους του φιλοξενούνται μόνιμα πιστά αντίγραφα αγαλματιδίων που αναπαριστούν τις «Μικρές Άρκτους». 

Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό από την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και για τρεις μήνες, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3). Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Γραφείο Τύπου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

τηλ.: 210 3537227

φαξ: 210 3537838

e-mail: press_info@aia.gr

ιστοσελίδα: www.aia.gr    

 

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Βάσω Πετρίδου

Επικοινωνία / Ευαισθητοποίηση κοινού

τηλ: 2310 555 920 / 6937 422 537

ιστοσελίδα: www.arcturos.gr                                        

Γραφείο Τύπου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

τηλ.: 210 3537227

φαξ: 210 3537838

e-mail: press_info@aia.gr

ιστοσελίδα: www.aia.gr    

 

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Βάσω Πετρίδου

Επικοινωνία / Ευαισθητοποίηση κοινού

τηλ: 2310 555 920 / 6937 422 537

ιστοσελίδα: www.arcturos.gr   

arktoyros_taxidi_sthn_agria_zwh_2                                    

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr