thaliskoutoupis_big

Θ. Κουτουπής: “Ταχυτρόμοι”

17 Νοεμβρίου 201023:44

thaliskoutoupis_bigΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ 15-0 !

Τέτοια ταυτόχρονη θεαματική τρομοκρατική επίδειξη δεν έχει ξαναδεί η χώρα! Σημασία δεν έχει ότι δεν υπήρξαν θύματα, γιατί απλώς οι τρομοκράτες –προφανώς για δικούς τους λόγους- δεν ήθελαν θύματα. Σημασία έχει ότι μέσα σε 48 ώρες «σάρωσαν» με ταχυδρομικά δέματα-βόμβες τις Πρεσβείες. Κι ο Πρωθυπουργός μας είπε το τετριμμένο «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται». Οι άνθρωποι όμως;

ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Εσείς μπορείτε να βρείτε μια λογική εξήγηση; Γιατί επιτρέπεται να δίνεται η ταυτότητα του κατόχου αριθμού σταθερού τηλεφώνου και απαγορεύεται προκειμένου για κινητό; Ειδικά όταν το δεύτερο έχει αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως το πρώτο;

 

 

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Η μεγάλη πλειονότητα του σημερινού πολιτικού προσωπικού αποτέλεσε και αποτελεί ανταλλακτικά μιας μηχανής που επί τριάντα χρόνια τώρα παράγει κομματοκρατία, και διαφθορά, με ιδανικό την «καρέκλα». Είναι αυτονόητο ότι με αυτά τα παλιά, μεταχειρισμένα και φθαρμένα ανταλλακτικά είναι αδύνατον να κατασκευαστεί μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, δυνατή, έντιμη και αποδοτική μηχανή. Γι’ αυτό κι εγώ επιμένω, εγωιστικά ίσως -επειδή δεν έχω παιδιά κι εγγόνια- αλλά και συνετά πιστεύω, ότι η μόνη ριζική λύση είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, που θα «θάψει» το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Κι επειδή το σύμπαν κι οι κοινωνίες μισούν το «κενό», υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι μια νέα ομάδα ανθρώπων αμόλυντων, έντιμων και ικανών θα αναδειχθεί από το χάος, για να οδηγήσει τη χώρα και τον λαό μας σ’ ένα καλύτερο αύριο.

 

ΠΟΥ ΠΑΣ, ΡΕ ΟΜΠΑΜΑ!

Άσχετος αυτός ο Ομπάμα! Μετά την αποδοκιμασία των Δημοκρατικών, στις εκλογές της 3.11.2010, αντί να «απειλήσει» με παραίτηση, ανέλαβε την ευθύνη των λαθών του και υποσχέθηκε να τα διορθώσει! Τσάμπα πήγαν τα μαθήματα που του έκανε ο Γιώργος!

 

«…φιλτέρα δε αλήθεια!»

ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Κυβέρνηση πρέπει αμέσως, όσο είναι καιρός, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2012. Μπορούμε να πεθάνουμε και από την τωρινή αιμορραγία, δεν χρειαζόμαστε πρόσθετη!

ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ; Σπρώχνουνε στην ανεργία αυτούς που δουλεύουν σκληρά 10-12 ώρες την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα και παράγουν πολύτιμο έργο αυξάνοντας το ΑΕΠ και δεν απολύουν ούτε έναν από τους οκνηρούς, αναποτελεσματικούς χαραμοφάηδες του Δημοσίου! Το πελατειακό Κράτος ζει και βασιλεύει! Η ανάπτυξη κι η ανταγωνιστικότητα μπορούν να περιμένουν!

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ…

Η προηγούμενη, η δική μου κι η επόμενη γενιά πέρασαν δια πυρός και σιδήρου. Μικρασιατική Καταστροφή, Πόλεμος, Κατοχή και Εμφύλιος, είχαν κυριολεκτικά ισοπεδώσει την Ελλάδα. Κι ανάμεσά τους δυο δικτατορίες. Κι όμως, στη δεκαετία του ’70 είχαν χτίσει μια όμορφη Ελλάδα και οικονομικά και πολιτικά και κοινωνικά και πολιτισμικά. Κι εκεί, στη δεκαετία του ’80 άρχισε το έργο της αποδόμησης, για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι! Ας μην αποθαρρύνονται λοιπόν οι νέοι μας. Μπορούν, αν θέλουν, να ξαναχτίσουν μια όμορφη Ελλάδα, εκκινώντας από πολύ καλύτερη αφετηρία από τη δική μας!

 

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ «ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟ»

«Το καλούτσικο μπορεί να επαρκεί σε συνηθισμένους καιρούς, αλλά δεν ζούμε σε συνηθισμένους καιρούς. Βασικά έχουμε δύο χρεοκοπημένα κόμματα, σε μια χρεοκοπημένη χώρα». Το είπε για τις ΗΠΑ ο γκουρού της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, Τόμας Φρίντμαν. Θα μπορούσε όμως να το πει και για την Ελλάδα, χωρίς ν’ αλλάξει ούτε μια λέξη!

 

ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΝ!

Το 2011 γιορτάζουν τα 21α γενέθλιά τους δύο ελληνικά προβλήματα. Ένα οιονεί εξωτερικό, η ονομασία της ΠΓΜΔ και ένα πραγματικό εσωτερικό, της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κατά που βλέπω θα τα… εκατοστίσουν!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ!

«Ελπίζω να μη μετανιώσω, που το λέω, αλλά μπροστά στη μικρότητα της πολιτικής ηγεσίας, μερικές φορές πιάνω το εαυτό μου να σκέπτεται ότι μόνον η καταστροφή θα μας έδινε τη δυνατότητα της αναγέννησης», έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης («Καθημερινή»-31.10.10). Εγώ δεν το «σκέπτομαι μερικές φορές» απλώς. Αποτελεί στέρεη πεποίθησή μου (που έχει καταγραφεί σ’ αυτή τη σελίδα πολλές φορές) ότι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ είναι ο μόνος δρόμος προς την αναγέννηση!

 

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ!

Συνέτριψε όλες τις ιστορικές επιδόσεις της η αποχή, που μαζί με τα άκυρα και λευκά, ξεπέρασε το 50% !!! Μόνο που αυτή η αποχή βοήθησε το αμαρτωλό δίπολο να πέσει μόνον 10 μονάδες κάτω από τη συνολική προηγούμενη εκλογική σοδειά του (68%, έναντι 78%), ενώ θα είχε συρρικνωθεί γύρω στο 50%, αν η αποχή ήταν στα συνηθισμένα επίπεδα! Το χειρότερο είναι ότι κανείς από τους δύο μονομάχους, αλλά και το συνένοχό τους μιντιακό κατεστημένο δεν έδειξε να συγκινήθηκε από το μέγεθος αυτού του «σεισμού». Κάποιες αναφορές έγιναν για τα προσχήματα, αλλά σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο σημασίας.

Συμπέρασμα: Άλλο ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού σκηνικού κατέρρευσε, από νέες εκρήξεις μικροκομματισμού, υποκρισίας, ανεντιμότητας και παραπλάνησης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr