Η Κλιματική Αλλαγή κάνει τους «πλούσιους» της Γης πλουσιότερους

27 Φεβρουαρίου 201609:56

Τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας εξετάζει μια νέα αμερικανική έρευνα που υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ανισότητες εντείνονται.

Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται τόσο η βιοποικιλότητα, δηλαδή ο φυσικός πλούτος, όσο και ο οικονομικός πλούτος θα μετατοπίζονται προς ψυχρότερες περιοχές εγκαταλείποντας αυτές που σήμερα θεωρούνται εύκρατες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας Μάλιν Πίνσκι της Σχολής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του πανεπιστημίου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Climate Change«, αναφέρουν ότι η κλιματική αλλαγή θα ευνοήσει τους «πλούσιους» του πλανήτη καθώς οι ψυχρότερες περιοχές είναι ήδη περισσότερο ανεπτυγμένες οικονομικά.

«Διαπιστώνουμε ότι οι φυσικοί πόροι όπως τα ψάρια εκτοπίζονται από την Κλιματική Αλλαγή και αυτό αλλάζει το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτούς», δήλωσε ο Πίνσκι.

«Τείνουμε να θεωρούμε την κλιματική αλλαγή μόνο ως πρόβλημα της φυσικής και της βιολογίας. Όμως οι άνθρωποι αντιδρούν επίσης στην κλιματική αλλαγή».

O «πλούτος» στον οποίο αναφέρονται οι συγγραφείς της μελέτης είναι ο λεγόμενος «περιεκτικός πλούτος», δηλαδή το σύνολο του κεφαλαίου μιας κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού κεφαλαίου, όπως τα ψάρια, καθώς και της υγειονομικής οργάνωσης, της εκπαίδευσης και των υποδομών.

Πηγή : econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr