Κατασκευαστές «χαρίζουν» ακίνητα για να τα ξεφορτωθούν!

1 Σεπτεμβρίου 201312:09

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές να κάνουν εξωφρενικές προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» σε όποιον είναι διατεθειμένος να αγοράσει περισσότερα από ένα διαμερίσματα, δίνουν μεγάλες εκπτώσεις σε «ένα στα τρία» ή «ένα στα τέσσερα» δωρεάν.

Στόχος είναι να απευθυνθούν, κυρίως, σε ξένους που θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσουν και άδεια παραμονής στη χώρα για 5+5 χρόνια (για ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ), με τις προσφορές έως τώρα να αφορούν κυρίως εξοχικές κατοικίες.

Στην κατηγορία των εξοχικών κατοικιών, είναι λιγοστές οι επιλογές σε αυτήν την κατηγορία τιμής (κυρίως λόγω των μικρών επιφανειών που συνοδεύουν τα εξοχικά, αλλά και της πτώσης των τιμών πάνω από 30% κατά μέσον όρο την τελευταία τριετία), οι ιδιοκτήτες επιχειρούν να τα διαθέσουν ως «πακέτο», προκειμένου να αυξήσουν το τελικό ποσό και να ξεπεραστεί το όριο των 250.000 ευρώ.

Η αγορά ακινήτων έχει «παγώσει». Στο β΄ τρίμηνο του έτους, οι πραγματικές πωλήσεις ακινήτων ήταν λιγότερες από 5.000, ενώ το απόθεμα των απούλητων κατοικιών, υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 200.000 (60.000 εξοχικά).

Οι κατασκευαστές θέλουν να απαλλαγούν από τα πολλά ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, καθώς εάν από το 2014 επιβληθεί ενιαίος φόρος, θα επιβαρυνθούν σημαντικά και θα υποχρεωθούν να πουλήσουν ακόμη φθηνότερα.

Πηγή : newpost.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr