Καρχαρίας που περπατάει (Βίντεο)

30 Αυγούστου 201314:00

Ένα νέο είδος καρχαρία που… «περπατάει» με τη βοήθεια των πτερυγίων του, εντόπισαν επιστήμονες στα ανοιχτά της Ινδονησίας.

Ο μικρός καφέ καρχαρίας μπαμπού ανήκει στο είδος Hemiscyllium halmahera, μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 70 εκατοστά και περιφέρεται στον πυθμένα της θάλασσας, όπου κυνηγάει κυρίως θαλάσσια ασπόνδυλα και μικρά ψάρια. Η εντυπωσιακή του «ζωγραφιά» λειτουργεί ως καμουφλάζ, ώστε να γίνεται ένα με το περιβάλλον στο οποίο κινείται.

Αντί να κολυμπάει, ο καρχαρίας «έρπει» κουνώντας το σώμα του δεξιά-αριστερά, με τη βοήθεια των πτερυγίων του.

Ο βιολόγος Τζέραλντ Αλλεν και οι συνεργάτες του, από τον Διεθνή Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος, εντόπισαν δύο καρχαρίες με… «πόδια» στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος, Μολούκες.

«Το νέο είδος ξεχωρίζει εκ πρώτης όψης για το εντυπωσιακό του χρώμα» εξηγεί ο δρ. Αλλεν με δημοσίευσή του στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Ichthyology». «Στα βασικά του γνωρίσματα είναι το καφέ χρώμα, αποτελούμενο από σκουρόχρωμα πολυγωνικά σημεία, όπως επίσης και ομάδες πιο ανοιχτόχρωμων ή λευκών σημείων».

Λόγω του μικρού του μεγέθους, το συγκεκριμένο είδος καρχαρία δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο.

Πηγή: newpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr