thaliskoutoupis_big

Θ. Κουτούπης: Kυβέρνηση δια βίου πάθησης.

15 Οκτωβρίου 201010:44

thaliskoutoupis_bigΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Έγινε στον «Ιανό» μια εκδήλωση (17.9.10), εναντίον της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος. Πολλοί οι διακεκριμένοι συμπολίτες μας, κυρίως από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό και επαγγελματικό χώρο, που έδωσαν ένα δυναμικό «παρών» και είπαν σωστά πράγματα. Ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Ζυράννα Ζατέλη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Γιάννης Πανούσης (μη καπνιστής). Πού ήταν άραγε όλοι αυτοί, επί τριάντα ολόκληρα χρόνια, που μόνος σχεδόν δίνω τη μάχη, εναντίον του παρανοϊκού φασισμού κατά των καπνιστών; Με «κοσμικές» εκδηλώσεις και επικοινωνιακές ατάκες και μάλιστα «κατόπιν εορτής», δεν δίνονται -και κυρίως- δεν κερδίζονται μάχες με οργανωμένα συμφέροντα, την παγκόσμια πολιτική υποκρισία και τους σκληρούς «πατερούληδες»!

Υ.Γ. Στην «Καθημερινή» (16.9.10) δημοσιεύθηκε επιστολή ιατρού, ο οποίος χαρακτήρισε το κάπνισμα «ψυχική νόσο»! Εκτός λοιπόν από αμόρφωτοι, απολίτιστοι, λούμπεν, ναρκομανείς, τώρα είμαστε και τρελοί οι καπνιστές! Ανοίξτε το «Δρομοκαΐτειο»!…

ΚΛΕΨΕ, ΚΛΕΨΕ!

«Κλέψε, κλέψε! Το Κράτος είναι μεγαλόψυχο και μια μέρα θα στα χαρίσει»! Αυτό είναι, για άλλη μια φορά το μήνυμα της περαίωσης! Και το πιο απαράδεκτο είναι ότι θα δώσουν συγχωροχάρτι, ακόμη και σε «οικονομικούς εγκληματίες», που θα ομολογήσουν αυτοβούλως την «αμαρτία» τους.

ΕΚΒΙΑΣΕ, ΕΚΒΙΑΣΕ!

Ο χειρισμός του θέματος των ιδιοκτητών φορτηγών από την Κυβέρνηση έδωσε ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις συντεχνίες: «Εκβιάζετε, εκβιάζετε! Όλο και κάτι θα κερδίσετε»!

 

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ…

Στο εδώλιο οδηγείται ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γκ. Χάαρντε, με την κατηγορία της «εγκληματικής αμέλειας», επειδή, όταν προέκυψε στη χώρα του η οικονομική κρίση, δεν έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, για να την αποτρέψει! Κάτι μού θυμίζει, κάτι μού θυμίζει…

«…φιλτέρα δε αλήθεια!»

ΤΟ «ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ»!

Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στο ότι οι καπνιστές, είναι βλαβερά υποκείμενα και εχθροί της κοινωνίας συνεχίζεται. Μετά τους Ανώνυμους Τοξικομανείς και τους Ανώνυμους Αλκοολικούς, «ιδρύθηκαν» οι «ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ»! Κάποιο επιτήδειοι βέβαια θα πλουτίσουν από αυτή τη φάμπρικα, αλλά η αντικοινωνική ρετσινιά για τους καπνιστές γίνεται πλέον «κίτρινο αστέρι» στο στήθος τους! Ο Χίτλερ σίγουρα χαμογελάει από κει που βρίσκεται!

ΟΙ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΗΔΕΣ

ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Οι φορτηγατζήδες παρανομούσαν κατά συρροή, επί εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την κακή εικόνα που είχε ο κόσμος γι’ αυτούς!

1.       Απόκτησαν τις «άδειές» τους με «εικονικά» ποσά, φοροκλέπτοντας. Και τώρα ζητάνε να… αποζημιωθούν για την κλοπή τους!

2.       Μπλοκάρανε δρόμους και λιμάνια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα Άρθρο 5 – Παρ.1 και Άρθρο 24 – Παρ. 3 και τους νόμους  και σπρώχνοντας τη μεσαία τάξη ένα βήμα ακόμη προς τον χαίνοντα γκρεμό, που την περιμένει.

3.       Επιτέθηκαν φασιστικά και συχνά χρησιμοποιώντας βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν (Άρθρο 22 του Συντάγματος).

4.       Αγνόησαν προκλητικά την επιστράτευσή τους.

5.       Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τον Νόμο, που ψήφισε η Βουλή.

Αλλά η Δημοκρατία μας είναι μεγαλόψυχη! Η αριστερόστροφη (και επί δεξιών κυβερνήσεων) ολιγοκρατία, που μας κυβερνά τα τελευταία τριάντα χρόνια, ανέχεται την κατάλυση της νομιμότητας, τον εξευτελισμό του κράτους και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού από διάφορους «κουτσαβάκηδες», για να μη χάσει αριστερόστροφα ψηφαλάκια. Η δε σημερινή κυβέρνηση, αφού άφησε την αγορά (€ 1,5 δις η ζημιά) και την κοινωνία στο έλεος των «βιαστών», εξήγγειλε υπερηφάνως (29.9.10) ότι «έληξε η περίοδος χάριτος» στους βιαστές κι αφού τους χάρισε πρόσθετα εκατομμύρια Ευρώ! Έχει άραγε συνειδητοποιήσει ότι η δική της περίοδος χάριτος έχει λήξει προ πολλού;

ΚΑΤΑΡ ή ΚΑΤΑΡΑ;

Εντυπωσιακή η επενδυτική συμφωνία, των € 5 δις, που υπέγραψε η Κυβέρνηση με το Κατάρ. Ας περιμένουμε όμως την πραγμάτωσή  της, γιατί και ο Κ. Καραμανλής είχε πάρει κάποια συμβόλαια από το Κατάρ, που αποδείχθηκαν όμως Καταρ-αμένα, αφού ποτέ δεν εκτελέσθηκαν. Πέρα από αυτό όμως, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει την ανάπτυξη του τόπου, με γνωστούς και φίλους, εξαπατάται και εξαπατά! Για να αρχίσει μια αξιόλογη, υγιής και συνεχής επενδυτική ροή προς αυτή την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να θυμίζει έστω μια οργανωμένη χώρα! Μια χώρα, που η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η συνεχής αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, τα συνδικάτα και οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν λειτουργούν ως «πληρωμένοι εκτελεστές» των επενδύσεων!

ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;

«Μια χαρά τα πάτε», μας λένε κάθε τόσο οι δανειστές μας. Φυσικά! Τι ανάγκη έχουν; Αυτοί εισπράττουν κανονικά τους υψηλούς τόκους και θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω αυτά που μας δάνεισαν. Δεν τους καίγεται καρφάκι, αν χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι και ολόκληρη η μεσαία τάξη οιμώζουν οικονομικά, αν η αγορά βυθίζεται ανεξέλεγκτα κι αν αυξάνεται η ανεργία.

 

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΝ

Δυστυχώς, με ενόχους τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους εξευτελίσθηκε εντελώς η χορηγία, η οποία πλέον σημαίνει ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr