Υπουργός: Οι εξετάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα και θα τελειώσουν όπως λέει το πρόγραμμα

13 Μαΐου 201609:51

Φέτος οι εξετάσεις θα είναι άψογες, θα είναι αδιάβλητες. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, ενώ τόνισε τα εξής:

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ : Οι εξετάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα και θα τελειώσουν όπως λέει το πρόγραμμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: Η επεξεργασία όλη και η διαδικασία όλη γίνεται με βάση τη νομοθεσία. Όποιες αλλαγές έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων είναι επιβεβλημένες, γιατί φανταστείτε να είχαμε μια μόνιμη και αιώνια επιτροπή τι πρόβλημα θα δημιουργούνταν. Κάθε χρόνο γίνεται αλλαγή ενός μέρους της επιτροπής, με κριτήρια τα οποία γνωρίζετε όλοι και τα οποία είναι κριτήρια επιστημονικά και εκπαιδευτικά.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ: Είναι όλα έτοιμα για τις εξετάσεις που θα αρχίσουν την Δευτέρα. Πάνω από 100.000 παιδιά θα πάρουν μέρος. Φέτος έχουμε δυο εξετάσεις. Είναι τα παιδιά με το παλαιό σύστημα και με το νέο σύστημα. Έχουν βγει 15 υπουργικές αποφάσεις. Έχουν βγει 6 ΚΥΑ και έχουν γίνει και 5 νομοθετικές ρυθμίσεις.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Η Υπηρεσία του Υπουργείου για άλλη μια χρονιά έχει ετοιμάσει τις εξετάσεις. Έχουν συγκροτηθεί οι Επιτροπές με βάση τη νομοθεσία που υπάρχει και είμαστε έτοιμοι για τις εξετάσεις τη Δευτέρα.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ: Επίσης φέτος για πρώτη φορά οι επαναληπτικές εξετάσεις αφορούν και τα παιδιά των ΕΠΑΛ. Κατ’ αρχήν γίνονται και φέτος επαναληπτικές εξετάσεις που επρόκειτο να μην γίνουν με βάση τη νομοθεσία που υπήρχε. Και δεύτερον αφορούν και τα παιδιά των ΕΠΑΛ.

ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: Έχουμε επίσης τριπλασιάσει το κονδύλι που αφορά τη μετακίνηση παιδιών, υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 350 ευρώ για κάθε παιδί που είναι αναγκαίο να φύγει από το σπίτι του για να δώσει εξετάσεις είτε σε κάποιο άλλο νησί, όταν δεν υπάρχει εξεταστικό κέντρο, είτε σε μια πόλη που απέχει τουλάχιστον 120 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του.

Πηγή: esos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr