Υπογραφές κατά των πλειστηριασμών μαζεύει η ΕΚΠΟΙΖΩ

13 Νοεμβρίου 201314:30

Εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και τις αλλαγές που επέρχονται έχει ξεκινήσει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Μέλη και εθελοντές της ΕΚΠΟΙΖΩ έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο Σύνταγμα και σε άλλες 11 πόλεις της Ελλάδας, ενημερώνουν τους πολίτες, διανέμουν ενημερωτικό υλικό και συγκεντρώνουν υπογραφές ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Πρέπει να μη χάσει κανείς το σπίτι του, να μην επιτρέψουμε εκατοντάδες χιλιάδες να μείνουν άστεγοι, να μην επιτρέψουμε εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες να χάσουν το ακίνητό τους και το κατάστημά τους αν είναι ιδιόκτητο και να μην επιτρέψουμε την πλήρη εξαθλίωση των ελληνικών νοικοκυριών», τόνισε, μιλώντας στο newsbeast.gr, η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Το θέμα των πλειστηριασμών φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες, με τους δανειολήπτες να υπογραμμίζουν ότι κάνουν ότι μπορούν για να τα βγάλουν πέρα. «Δεν έχουν μπέσα οι τράπεζες. Βάζω κάτι λίγο, ότι μπορώ αλλά δεν περισσεύουν. Μου έχουν τύχει αρρώστιες, το παιδί μου είναι άνεργο. Πρέπει να ντρέπονται και αυτοί που μας κυβερνάνε. Πρέπει να βγούμε στο δρόμο και να αυτοκτονούμε;», υπογραμμίζει ένας δανειολήπτης.

Από την πλευρά του ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, Νομικός σύμβουλος και μέλος της ΕΚΠΟΙΖΩ. Επισημαίνει: «Μαζευτήκαμε εδώ καθώς και σε 11 ακόμα πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα κατά των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουμε την πραγματοποίηση του αιτήματός μας για αναστολή των πλειστηριασμών τουλάχιστον για τρία χρόνια, να ενημερώσουμε τον κόσμο και να μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές μπορούμε».

Πηγή : newsbeast.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr