Υπάρχει ασφαλής μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ;

29 Ιουνίου 202020:02

Η απάντηση είναι ναι!
Ένα ειδικό λέιζερ που ονομάζεται PicoWay παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα για να ξεθωριάσει και να αφαιρέσει σημαντικά τα περισσότερα μελάνια τατουάζ. Η θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ είναι ασφαλής και αποτελεσματική και δεν επηρεάζει το περιβάλλον δέρμα. Είναι μια μη επεμβατική λύση για την απομάκρυνση των τατουάζ.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι αποφασίζουν να αφαιρέσουν ένα τατουάζ καθώς δεν ταιριάζει πια στην εικόνα τους ή δυσκολεύει την καθημερινότητά τους τόσο την επαγγελματική όσο και προσωπική.
Η θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ χρησιμοποιεί παλμούς φωτός από το λέιζερ που κατευθύνονται προς το τατουάζ, διασπώντας την χρωστική ουσία του τατουάζ. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, τα κύτταρα του οργανισμού απορροφούν τα μικρότερα σωματίδια μελάνης στα οποία έχει διασπαστεί. Το PicoWay μπορεί να μεταχειριστεί αποτελεσματικά τα μαύρα μελάνια τατουάζ, συγκεκριμένα το μαύρο (που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ όλων των τατουάζ) και το μπλε.

Βασικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς

  • Ένας ασφαλής τρόπος για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα τατουάζ
  • Αποτελεσματική θεραπεία τόσο για τα μαύρα μελάνια τατουάζ (μαύρο και μπλε)  όσο και τα υπόλοιπα χρώματα  
  • Δραματικά αποτελέσματα μετά από αρκετές θεραπείες

Τα λέιζερ παρέχουν τώρα έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αφαίρεσης των τατουάζ. Τα τατουάζ έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή την τελευταία δεκαετία, ειδικά για τους νέους ενήλικες. Δυστυχώς, μέσα σε πέντε χρόνια περισσότερο από το μισό μετανιώνει για το τατουάζ του και θα ήθελε να το αφαιρέσει.
Θεωρείται από πολλούς εφήβους ως πράξη αυτο-έκφρασης, ταυτότητας και μερικές φορές εξέγερσης, ωστόσο τα τατουάζ μπορεί να δημιουργήσουν εμπόδια στην απασχόληση και την κοινωνική αποδοχή σε μια πιο ώριμη ηλικία. Επιπλέον, καθώς τα χρώματα ξεθωριάζουν και το δέρμα χάνει τη νεανική ελαστικότητά του, τα τατουάζ μπορεί να παραμορφώνουν παρά διακοσμούν το δέρμα.

Πώς λειτουργεί το PicoWay;
Το PicoWay laser χρησιμοποιεί τη μοναδική τεχνολογία laser picosecond για να παρέχει γρήγορες, άνετες και αποτελεσματικές θεραπείες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά λέιζερ, το PicoWay παρέχει, στοχευμένα, ενέργεια στο μελάνι σε εξαιρετικά σύντομους παλμούς τόσο γρήγορα, που μετριούνται σε picoseconds – δηλαδή ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου. Αυτοί οι παλμοί απορροφώνται από το τατουάζ, σπάζοντας το σε σωματίδια χρωστικής αρκετά μικρά για απομάκρυνση από το φυσικό ανοσοποιητικό και λεμφικό σύστημα του σώματος.

Είναι η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ ασφαλής;
Η τεχνολογία λέιζερ PicoWay προσφέρει υψηλή απόδοση με πολύ χαμηλό κίνδυνο. Επιτρέπει αποτελεσματική αφαίρεση τατουάζ με πολύ μικρές πιθανότητες ανεπιθύμητων ενεργειών.

Μπορεί το PicoWay laser να αφαιρέσει όλα τα χρώματα τατουάζ ;
Είναι ο κινητήριος άξονας της αφαίρεσης τατουάζ. Το PicoWay είναι ικανό για την αφαίρεση όλων των χρωμάτων τόσο των σκούρων μπλε και μαύρων μελανιών όσο και των υπόλοιπων χρωμάτων όπως κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί τατουάζ.

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι επίπονη;
Ο βαθμός της ενόχλησης είναι διαφορετικός για κάθε άτομο, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι αντέχουν πολύ καλά την θεραπεία αφαίρεσης. Περιγράφουν την αίσθηση σαν μια ήπια λαστιχένια ζώνη που προσκρούει στο δέρμα. Η πλειονότητα των ασθενών δεν απαιτούν αναισθησία, αν και το τοπικό αναισθητικό είναι μια επιλογή για ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές. Κατά τον καθορισμό του αριθμού των απαραίτητων θεραπειών, ο σύμβουλος θα εξετάσει παράγοντες όπως η τοποθεσία του τατουάζ, η ηλικία του ασθενούς και ο τύπος του δέρματος.

Οι μέθοδοι αφαίρεσης τατουάζ υπάρχει σχεδόν όσο η διαδικασία εφαρμογής των  τατουάζ. Οι άλλες δύο μέθοδοι είναι η χειρουργική επέμβαση με σκοπό την αφαίρεση του δέρματος και η δερμοαπόξεση. Αυτό προκαλεί τραυματισμό, αιμορραγία και σημαντικές ουλές. Η επεμβατική τομή, η πραγματική χειρουργική απομάκρυνση των τατουάζ αφήνει τα σημάδια και είναι κατάλληλη μόνο για μικρές περιοχές. Το PicoWay laser προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με προηγούμενες μεθόδους για την αφαίρεση τατουάζ και είναι προς το παρόν η θεραπεία πρώτης επιλογής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr