ΗΠΑ: Παρέλυσε η Ουάσιγκτον από το χιόνι

25 Ιανουαρίου 201614:11

Το χιόνι που κάλυψε την Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο έκλεισε το κογκρέσο και μερικές υπηρεσίες της πόλης προσωρινά, εδραιώνοντας τη φήμη της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών ως πόλη που παραλύει όταν χιονίζει και στο ελάχιστο.

Ενώ η Νέα Υόρκη και η Φιλαδέλφεια επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς των, η Ουάσιγκτον δεν ήταν προετοιμασμένη για μια ιστορική χιονοθύελλα που απόθεσε 51 εκατοστά χιονιού στην πόλη και σχεδόν ένα μέτρο στις τριγύρω περιοχές.

Τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα, είπε το Γραφείο της Διοίκησης Προσωπικού των ΗΠΑ χθες το απόγευμα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ακύρωσε τις ψηφοφορίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ η Γερουσία μετέθεσε την πρώτη ψηφοφορία της εβδομάδας από αύριο στη Τετάρτη. Τα σχολεία στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και σε μερικά προάστια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον, το Ρέιγκαν (πτήσεις εντός ΗΠΑ) και το Ουάσιγκτον Ντάλες (διεθνείς πτήσεις), παρέμειναν εντελώς κλειστά χθες, με όλες τις πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βαλτιμόρη-Ουάσιγκτον σκόπευε να ανοίξει χθες αλλά προειδοποίησε μέσω της πλατφόρμας του κοινωνικού ιστότοπου Twitter ότι οι πτήσεις θα είναι “πολύ περιορισμένες” και “οι αεροπορικές εταιρείες θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στο πρόγραμμά τους”.

Η εταιρεία που χειρίζεται τα τοπικά μετρό και τα λεωφορεία είπε ότι θα επαναφέρει περιορισμένες λειτουργίες σήμερα, μετά από παύση δρομολογίων το Σαββατοκύριακο.

Ακόμα και η μικρότερη χιονόπτωση στην Ουάσιγκτον είναι αρκετή να δημιουργήσει πρόβλημα στην πόλη, πράγμα που συνέβη όταν τη Τετάρτη το βράδι έπεσαν περίπου τρία εκατοστά χιόνι, το οποίο πάγωσε το βράδυ σε δρόμους όπου δεν είχαν προετοιμαστεί από τις αρχές, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος επί ώρες.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μέριελ Μπάουζερ ζήτησε συγγνώμη για τις δυσκολίες στην κυκλοφορία και έδωσε αρκετές συνεντεύξεις τύπου για το φαινόμενο που οι ντόπιοι ονόμασαν “Σνοουζίλα”, διασκευάζοντας τον τίτλο της ταινίας του τέρατος “Γκοντζίλα”.

Τα γραφεία της πολιτείας Μέριλαντ, της οποίας η πρωτεύουσα (Ανάπολις) βρίσκεται 80 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουάσιγκτον, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, όπως και τα γραφεία της πολιτείας Βιρτζίνια.

Η μεγαλύτερη χιονοθύελλα στην Ουάσιγκτον για δεκαετίες δεν πτόησε όμως τους κατοίκους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να κατέβουν τις πλαγιές του Καπιτόλιου με χιονοσανίδες μετά την άρση από το κογκρέσο σχετικής απαγόρευσης. Οι πλαγιές έξω από το Καπιτόλιο γέμισαν με σκιέρ και άτομα με χιονοσανίδες, ενώ στο μνημείο του προέδρου Λίνκολν απομακρύνθηκαν για ασφάλεια και από φόβο έλλειψης σεβασμού του χώρου. Αλλού άλλοι έπαιζαν χιονοπόλεμο, μερικοί μάλιστα με κοστούμια από τον “Πόλεμο των Άστρων”.

Πηγή: e-typos.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr