Ιός στο Facebook αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς

7 Ιουνίου 201311:19

Σε έξαρση βρίσκεται ένας ιός στο facebook που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με τους NY Times, ο λεγόμενος “Δίας” έχει ήδη μολύνει εκατομμύρια υπολογιστές και εξαπλώνεται μέσω phishing μηνυμάτων (απάτες).

Όταν κάποιος ανοίξει το επίμαχο μήνυμα, ο λογαριασμός του στέλνει αυτόματα μηνύματα και links σε πολλούς από τους φίλους του, τα οποία είναι συνήθως διαφημίσεις που προσκαλούν τους άλλους να τις ανοίξουν. Μην το κάνετε όμως!

Παραμένει αδρανής στον υπολογιστή, έως ότου κάποιος μπει στο λογαριασμό του. Μόλις συνδεθεί, ο ιός κλέβει τον κωδικό και αδειάζει το λογαριασμό. Στόχος του είναι τα Windows, καθώς δεν επιδρά σε MAC OS X ή Linux και ο μόνος τρόπος να προστατεύσετε το PC σας είναι να ανοίγετε συνδέσμους από έμπιστες πηγές.

Μερικές φορές μπορεί να αντικαταστήσει την ιστοσελίδα της τράπεζας με δική του σελίδα για να έχει πρόσβαση σε περαιτέρω πληροφορίες, προκειμένου να τις πουλήσει στη μαύρη αγορά. Κι ενώ ο ιός υπάρχει ήδη από το 2007, τα στοιχεία δείχνουν ότι γίνεται όλο και πιο ισχυρός με την πάροδο του χρόνου.

Ενώ η Facebook γνωρίζει το πρόβλημα, καταγγέλλεται από οργανώσεις ότι, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Πηγή : www.news.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr