Ιωάννινα: Ταξίδι στην παράδοση της γεύσης

18 Νοεμβρίου 201519:00

Τα Γιάννενα είναι ένας προορισµός γεµάτος γαστρονοµικούς θησαυρούς, αξέχαστα µέρη και ωραίους ανθρώπους. Οι µοναδικές οµορφιές της πόλης θα σε κάνουν να τα λατρέψεις από την πρώτη κιόλας µατιά. Η λίµνη, το νησάκι, το κάστρο, το Ιτς Καλέ, η παλιά πόλη, το σπήλαιο του Περάµατος, όλα χαρίζουν στην πόλη µια ατµόσφαιρα µαγική.

Το οδοιπορικό ξεκινά από τον πυρήνα της πόλης, δηλαδή από την περιοχή του Μώλου. Το πιο ζωντανό κομμάτι της είναι η οδός Ανεξαρτησίας, μια παλιά, εμπορική συνοικία με όμορφα σπιτάκια και χαμηλά γραφικά μαγαζιά, που έχει πλέον ανακηρυχθεί διατηρητέα. Χειροποίητα ταψιά και γάστρες, μπαλτάδες και μαχαίρια για την κουζίνα, κάθε είδους μπακιρένια σκεύη, όπως μπρίκια, κατσαρόλες αλλά και βαριά, αλουμινένια τηγάνια είναι μόνο μερικά από τα όσα θα συναντήσετε στην πορεία και που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας. Άξιο αναφοράς είναι ότι η περιοχή έχει εξελιχθεί- χωρίς όμως να χάσει ίχνος από τη γραφικότητά της- σε μια ζωηρή γειτονιά με μεταμοντέρνα καφέ, σύγχρονους πολιτιστικούς πολυχώρους και αξιοζήλευτα στέκια για καλοφαγάδες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr