Ημερίδα εκπαιδευτικών για τον διαγωνισμό “Ο μικρόκοσμος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα έντομα”

16 Φεβρουαρίου 201719:19

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας εκπαίδευσης των  Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας- Ξάνθης- και Ροδόπης  να δηλώσουν συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Ο μικρόκοσμος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα έντομα», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ)  Βιστωνίδας Ξάνθης και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.

Στόχος της Ημερίδας, είναι η πληροφόρηση των εκπαιδευτικών για το θέμα του φετινού μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Στη συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση διαφόρων ειδών μέσω φωτογραφικού υλικού και παροχή σημαντικών πληροφοριών για τα έντομα (λιβελούλες, σκαθάρια, πεταλούδες, μέλισσες, μυρμήγκια και άλλα πολλά) και το φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αυτές θα μπορέσουν να μεταφερθούν στους μαθητές, μέσω παρουσίασης που θα δοθεί στους συμμετέχοντες. Οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να γνωρίσουν, ότι για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου στον κόσμο, σημαντικό ρόλο έχουν ακόμη και αυτοί οι μικροί οργανισμοί. Χωρίς τον φυσικό κόσμο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, και δυστυχώς πολύ συχνά τον θεωρούμε δεδομένο.

Την παρουσίαση θα κάνει ο διακεκριμένος εντομολόγος Δρ. Δημήτριος Αβτζής, με μεγάλη εμπειρία στα έντομα και με ικανότητα μεταδοτικότητας και αμεσότητας.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 17:00 – 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΠΕ Βιστωνίδας, μέχρι την Τρίτη 21/02/2017.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το ΚΠΕ Βιστωνίδας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr