Ηλεκτροκίνητο οικογενειακό μοντέλο ετοιμάζει η Audi για το 2017

28 Νοεμβρίου 201409:24
Την πρόθεσή της να προσθέσει στο οπλοστάσιό της ένα ηλεκτροκίνητο sedan αποκάλυψε η Audi, δια στόματος του επικεφαλής εξέλιξης, Dr. Ulrich Hackenberg.

Το στέλεχος της Audi δήλωσε ότι το νέο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει αντίπαλο του Tesla Model S βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη με ορίζοντα άφιξης το 2017, ενώ θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν έχει αποσαφηνίσει κατά πόσο το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα ενταχθεί στην γκάμα κάποιου οικείου μοντέλου της Audi στα πρότυπα του A3 e-tron η θα αποτελέσει μια καινούρια, ξεχωριστή πρόταση.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Ulrich Hackenberg «δουλέψαμε ξανά πάνω στην τεχνολογία του R8 e-tron και είμαστε σε ευνοϊκή θέση για αυτονομία 450 χλμ. Ας πούμε ότι αυτή η τεχνολογία θα αποτελέσει τη βάση για ένα ακόμα ηλεκτροκίνητο μεγάλης αυτονομίας το οποίο βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα λανσαριστεί το 2017, χωρίς όμως να πρόκειται για sportscar».

H αυτονομία των 450 χλμ. θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρων οι οποίοι, σύμφωνα με την Audi είναι πέντε φορές πιο αποδοτικοί από τα τρέχοντα ηλεκτρικά μοτέρ, όπως αυτό του e-Golf αλλά και νέων μπαταριών οι οποίες εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Προς το παρόν, ο Dr. Ulrich Hackenberg παραμένει φειδωλός ως προς τα υπόλοιπα στοιχεία του νέου ηλεκτροκίνητου Audi, ωστόσο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα υιοθετήσει ένα sedan αμάξωμα, καθώς τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός τετράθυρου αμαξώματος θα επιτρέψουν τη χρήση μεγαλύτερων και αποδοτικότερων μπαταριών, χωρίς να περιορίζουν ριζικά τους διαθέσιμους χώρους στο εσωτερικό.

 

Auto Express

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr