Η συχνή κατανάλωση καρυδιών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη ΙΙ

4 Απριλίου 201318:39

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα καρύδια αποτελούν πολύτιμη διατροφική επιλογή. Πρόσφατα, μία νέα επιστημονική έρευνα έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα καρύδια όταν καταναλώνονται με μια συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 25%.
Η ανάλυση βασίστηκε σε δεδομένα που προήλθαν από τις διατροφικές συνήθειες περίπου 140.000 νοσοκόμων (γυναικών). Οι γυναίκες ηλικίας 35-77 ετών, παρακολουθήθηκαν επί δέκα έτη, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες από αυτές εκδήλωσαν σακχαρώδη διαβήτη.
Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 28 γραμμάρια καρυδιών τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσες τα κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου. Επίσης, ο κίνδυνος για όσες τα κατανάλωναν μια φορά την εβδομάδα μειωνόταν κατά 13%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι παρότι τα στοιχεία που ανέλυσαν αφορούν γυναίκες, θα ισχύουν αντίστοιχα και για τους άνδρες.
Η επιστημονική αυτή ανάλυση, η οποία ενισχύει τα συμπεράσματα προηγούμενων συναφών ερευνών, θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που αποδεικνύει ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί ακόμη και να προλάβει την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr