Η υψηλή νοημοσύνη ισούται με την ευτυχία

9 Μαρτίου 201318:00

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο “University College” του Λονδίνου δείχνει πως η εξυπνάδα συνδέεται με την ευτυχία.

Αντίθετα οι άνθρωποι με χαμηλή νοημοσύνη είναι πιο πιθανό να είναι δυστυχισμένοι σε σχέση με εκείνους που έχουν υψηλό IQ, μεταδίδει το Inews.gr

Η μελέτη διεξήχθη σε δείγμα 6.870 ανθρώπων και το συμπέρασμα ήταν πως οι λιγότερο έξυπνοι είχαν συνήθως χαμηλότερο εισόδημα και πιο διαταραγμένη ψυχική υγεία, με αποτέλεσμα να είναι και λιγότερο ευτυχισμένοι.

Μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν: “Πώς θα λέγατε ότι αισθάνεστε σήμερα: πολύ χαρούμενοι, αρκετά χαρούμενοι, όχι τόσο χαρούμενοι;”.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που απάντησαν “πολύ χαρούμενοι” σε ποσοστό 43%, ήταν άνθρωποι με IQ μεταξύ 120 με 129, ενώ αντίθετα, το υψηλότερο ποσοστό εκείνων που απάντησαν “όχι τόσο χαρούμενοι” είχαν IQ μεταξύ 70 και 79.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr