Η Google ετοιμάζει εφαρμογή που θα μετράει τις θερμίδες στα φαγητά που φωτογραφίζουμε

3 Ιουνίου 201511:00

Άσχημα νέα για εκείνους που αγαπούν να ανεβάζουν το φαγητό τους στο Instagram: Η Google ετοιμάζει μια εφαρμογή που, σύμφωνα με την σελίδα Popular Science, θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ενημερώνει τους χρήστες για το πόσες θερμίδες πρόκειται να καταναλώσουν.

Ονομάζεται Im2Calories και την προηγούμενη εβδομάδα ο επιστήμονας της εταιρείας Google, Kevin Murphy, έλαβε ένα δοκιμαστικό αρχείο της. Σε αυτό, μπορούσε κανείς να μάθει πόσες θερμίδες κρύβονταν σε ένα πρωινό με αβγά, ψωμί και μπέικον, τραβώντας απλά μια φωτογραφία του πιάτου. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως η εφαρμογή δεν χρειάζεται φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για να λειτουργήσει σωστά. Όπως τονίζει όμως το Business Insider, το Im2Calories μπορεί να μην βγει ποτέ στην αγορά, καθώς βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Στόχος της εφαρμογής είναι το να βοηθήσει τους χρήστες που κάνουν διατροφή, να καταγράφουν τις θερμίδες που καταναλώνουν καθημερινά. Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί είναι ότι στο μέλλον η ίδια πατέντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για άλλα καθημερινά προβλήματα, όπως η εύρεση πάρκινγκ.

«Αν μπορούμε να το κάνουμε για το φαγητό, είναι μια άψογη εφαρμογή», εξηγεί ο Kevin Murphy.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr