Η ΕΡΓΟΣΕ ξαναβγάζει στο σφυρί 17.500 ελαιόδεντρα είτε για μεταφύτευση, είτε για καυσόξυλα

9 Αυγούστου 201314:32

Η ΕΡΓΟΣΕ πωλεί 17.500 δέντρα. που βρίσκονται σε ελαιώνες που απαλλοτριώθηκαν όπως και χωράφια στην Κορινθία και την Αχαΐα και από τα οποία πρόκειται να διέλθει η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Πάτρας.

Η πώληση των δέντρων, κατά προτίμηση για μεταφύτευση ή, αν δεν βρεθεί αγοραστής, για καυσόξυλα αποφασίστηκε προκειμένου να μην καταλήξει το πολύτιμο αυτό απόθεμα δένδρων απλά… σε όποιον προλάβει. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε για δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Τα 17.500 ελαιόδεντρα βρίσκονται σε δύο σημεία της βόρειας Πελοποννήσου: στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Διακοφτού και στην περιοχή Ροδοδάφνης – Ερινέου – Παναγοπούλας – Ψαθόπυργου – Ρίου. Το Δημόσιο έχει πληρώσει για την απόκτηση των δέντρων αυτών, καθώς κατά την απαλλοτρίωση των απαραίτητων για την κατασκευή ενός έργου εκτάσεων, αποζημιώνονται και τα «επικείμενα», ανάμεσα στα οποία και τα δέντρα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr