Η εργασιοθεραπεία βοηθά στην αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό

25 Ιανουαρίου 201617:23

Η εργασιοθεραπεία μάς βοηθά, σύμφωνα με τους ειδικούς, να ξεπεράσουμε κατά καιρούς πολλά προβλήματα, ειδικά ψυχολογικά ή κατάθλιψη ή ακόμα και κάποια δυσάρεστη προσωπική κατάσταση όπως ένας χωρισμός ή μία απώλεια.

Μία νέα μελέτη ανάλυσης δεδομένων, έρχεται να σημειώσει ότι η εργασιοθεραπεία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης των ασθενών που έχουν πάθει κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του νοσοκομείου της Σκωτίας ανέλυσαν τα δεδομένα από 10 μελέτες οι οποίες είχαν συμπεριλάβει 1.348 ασθενείς από τη Βρετανία, τον Καναδά και το Χονγκ Κόνγκ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα πάνω από το 90% των ασθενών που υπέβαλαν τον εαυτό τους σε πρόγραμμα εργασιοθεραπείας για 6 μήνες, μείωσαν τις πιθανότητες θανάτου έπειτα από ένα εγκεφαλικό, ενώ καλυτέρευσαν και την κατάσταση της υγείας τους.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, το γεγονός ότι αυτοί οι ασθενείς πίεζαν τον εαυτό τους να εξασκηθεί στην εργασία του, να βελτιωθεί, να γίνει πιο αποτελεσματικός τους βοηθούσε να ξεπεράσουν τον όποιο κίνδυνο θανάτου.
Η εργασιοθεραπεία τούς ωθούσε επιπλέον να γίνουν και πιο αποτελεσματικοί και αυτόνομοι και στην προσωπική τους ζωή. Να φροντίζουν δηλαδή για τη διατροφή τους, την προσωπική τους καθαριότητα, το ντύσιμό τους και την μετακίνησή τους.

Αντίθετα, οι ασθενείς που δεν μπήκαν σε πρόγραμμα εργασιοθεραπείας δεν είχαν κάποια θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την υγεία τους.

Οι επιστήμονες προτείνουν σε όλα τα άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο να μπουν σε πρόγραμμα εργασιοθεραπείας για ασθενείς το οποίο θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις όποιες βλάβες έχει υποστεί ο εγκέφαλός τους, αλλά και να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους πιο σύντομα και πιο αποτελεσματικά.
Η αποκατάσταση, όπως λένε, είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται από ειδικούς όπως: εργασιοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, νοσηλευτές, διαιτολόγους και ιατρούς ώστε να βελτιωθούν τα όποια προβλήματα έχουν μείνει στον ασθενή σύντομα και αποτελεσματικά.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr