Η Apple υποστηρίζει στην Ευρώπη 1,4 εκατ. θέσεις εργασίας

24 Ιανουαρίου 201622:07

Ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρου ανάπτυξης εφαρμογών για το iOS στη Νάπολη

Με δεδομένο ότι περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη σχετίζονται με το οικοσύστημα της Apple, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου κέντρου ανάπτυξης εφαρμογών για το iOS επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η έδρα του θα βρίσκεται στη Νάπολη της Ιταλίας και από εκεί θα παρέχεται κατάρτιση σε θέματα ανάπτυξης εφαρμογών, προετοιμάζοντας χιλιάδες μελλοντικούς δημιουργούς να γίνουν μέρος της κοινότητας προγραμματιστών της Apple. Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Η Ευρώπη είναι το σπίτι κάποιων εκ των πιο δημιουργικών προγραμματιστών στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των επιχειρηματιών στην Ιταλία να λάβουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν», δήλωσε ο Τιμ Κουκ, CEO της Apple. «Η πρωτοφανής επιτυχία του App Store είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που η Apple έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη. Και παρουσιάζει απεριόριστες ευκαιρίες για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε ολόκληρη την ήπειρο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από τον μεγάλο αυτό αριθμό θέσεων που σχετίζονται με το οικοσύστημα της Apple, 1,2 εκατ. αναλογεί στην κοινότητα των δημιουργών εφαρμογών, τους μηχανικούς λογισμικού και τους επιχειρηματίες που χτίζουν εφαρμογές για το iOS. Παράλληλα, προκύπτουν και μη τεχνολογικές θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται άμεσα και έμμεσα, μέσω της οικονομίας των ψηφιακών εφαρμογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple, η ανάπτυξη του App store έχει βοηθήσει τους προγραμματιστές στην Ευρώπη να κερδίσουν πάνω από 10,2 δισ. ευρώ, από την πώληση των εφαρμογών τους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr