Οι “άδειες καρέκλες” δίνουν ραντεβού σήμερα στην κεντρική πλατεία

6 Μαΐου 202013:22

Κανονικά θα ξεκινήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης η προσέλευση των επαγγελματιών της εστίασης, ύστερα από απόφασή τους να συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση “EMPTY CHAIRS – ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ”. Με έναν απολύτως συμβολικό χαρακτήρα, θα τοποθετηθούν άδειες καρέκλες από τα καταστήματά τους μπροστά από το Δημαρχείο όπου και θα επιστρέψουν για να τις αποσύρουν μετά τις 8 το βράδυ, με την ολοκλήρωση της δράσης. 

Όπως δηλώνει στο Xanthipress η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, Μαίρη Τσιακίρογλου, “Διευκρινίζουμε ότι, χωρίς να συνωστιστούμε, θα επιδιώξουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε αρμόδιο αποδέκτη που αποφασίζει για τα μέτρα στήριξης στην εστίαση αλλά και όσους συμβάλλουν στην συνδιαμόρφωση των αποφάσεων αυτών στην πρακτική τους μορφή. Είναι σημαντικό να ληφθούν άμεσα αποφάσεις γιατί νιώθουμε πως “βγήκαμε από την εντατική αλλά ο ασθενής τελικά θα αποβιώσει. ‘Έτσι, λοιπόν, διευκρινίζουμε ότι απαιτούμε και δεν επαιτούμε.”

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Τσιακίρογλου, είναι πολλοί οι επαγγελματίες της Ξάνθης που είναι προβληματισμένοι για το πώς θα καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις τους υπο αυτές τις συνθήκες, ακόμη και εάν τελικά θα επαναλειτουργήσουν. Χαρακτηριστική, μάλιστα, είναι η αναφορά στην “αιματηρή πλάτη” που βάζουν για χρόνια ολόκληρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες: “Εννοείται πως είναι αδιαπραγμάτευτη η προστασία της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της λειτουργίας των καταστημάτων μας -και θα την υπηρετήσουμε πιστά- αλλά πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η μεταβίβαση θεσμικών εργαλείων στους δήμους που θα συνδράμουν την λειτουργία των επιχειρήσεων που ανήκουν στον ευαίσθητο κλάδο της εστίασης.”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr