thaliskoutoupis_big

Η παράνοια στην εξουσία, του Θ. Κουτούπη

6 Δεκεμβρίου 201108:10

thaliskoutoupis_big1,   Μπήκε στην ιστορία μ’ ένα δαχτυλίδι του Πότερ.

2.   Πήγε στη «συμμετοχική δημοκρατία», ως Αρχηγός ήδη του ΠΑΣΟΚ και μοναδικός υποψήφιος!   3.   Άσκησε αντιπολίτευση «στα κάγκελα».

4.   Υπαναχώρησε στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

5.   Αντιστάθηκε λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση.

6.   Υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνε πίσω τον ΟΤΕ και θα ακύρωνε τη σύμβαση της COSCO στον Πειραιά.

7.   Εκβίασε εκλογές με το τρελό «εγκρίνω τον Παπούλια, αλλά δεν θα τον ψηφίσω» και μετά κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι «δραπέτευσε»

8.   Δήλωσε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν» κι υποσχέθηκε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

9.   Καταδίκαζε την επιβολή φόρων και την προσφυγή στο ΔΝΤ ως καταστροφικές λύσεις.

10.   Έφτιαξε κυβέρνηση-παιδική χαρά, με άκαπνα φιλαράκια.

11.   Παρακολουθούσε ως θεατής την οικονομία να βυθίζεται και παράλληλα παρομοίαζε τη χώρα με τον «Τιτανικό» και τη διέσυρε ως διεφθαρμένη, εκτοξεύοντας τα επιτόκια στα ουράνια.

12. Αντί να προγραμματίζει και να συντονίζει την κυβέρνησή του, έκανε ποδήλατο, κανό και… διεθνή σοσιαλισμό.

13. Παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός για… δύο ώρες!

14. «Έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία» τουλάχιστον τρεις φορές κι άλλες τόσες υποσχέθηκε ότι «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα».

15. Κατηγορούσε ως «προδότες» αυτούς που πρόφεραν απλώς τις λέξεις «αναδιάρθρωση του χρέους» ή «κούρεμα».

16. Δεν απέλυσε ούτε ένα δημόσιο υπάλληλο.

17. Δεν κατάργησε ούτε ένα άχρηστο δημόσιο οργανισμό.

18. Δεν έκανε ούτε μία αποκρατικοποίηση.

19. Δεν αξιοποίησε ούτε ένα στρέμμα κρατικής περιουσίας.

20. Δεν άνοιξε ούτε ένα κλειστό επάγγελμα.

21. Οδήγησε σε δημοτικά συσσίτια τους συνταξιούχους.

22. Έκλεισε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

23. Συρρίκνωσε τη μεσαία τάξη.

24. Προκήρυξε δημοψήφισμα, εξοργίζοντας τον λαό, το ΠΑΣΟΚ και τους ξένους εταίρους μας και μηδενίζοντας την αξιοπιστία της χώρας.

25. Ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης» για να… παραιτηθεί!

26. Πρότεινε ως Πρωθυπουργό τον Φ. Πετσάλνικο, ξεσηκώνοντας και τις πέτρες!

27. Έφερε το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκοπικό 11%.

Αυτός ο άνδρας κράταγε στα χέρια του τη μοίρα της Ελλάδας, επί δύο χρόνια!

 

ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!

Ο Γιωργάκης πάσχισε να τινάξει στον αέρα την 6η δόση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με το δημοψήφισμα και παρά λίγο να το καταφέρει. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Αντωνάκης, που προσπάθησε να τα τινάξει κι αυτός όλα στον αέρα και να στείλει την Ελλάδα στη δραχμή. Τελικά, βάφτισε το κρέας ψάρι κι έστειλε την περίφημη «υπογραφή», που αρνιόταν σαν κακομαθημένο παιδί να βάλει. Κι αυτοί οι δυο κρατάνε τη μοίρα μας στα χέρια τους. Καιρός είναι να τους αφήσουμε με άδεια χέρια και χωρίς καρέκλες!

 

ΝΟΜΟΣ 99: ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΚΟΥ!

Σαν να μην έφτανε το ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, έχουμε και πολλούς κακούς νόμους, που έγιναν για την εξυπηρέτηση «ημετέρων» όλων των κομμάτων. Παράδειγμα ο νόμος 99, που προστατεύει τους οφειλέτες (ανίκανους ή απατεώνες), σε βάρος των πιστωτών τους! Το Κράτος… Αδίκου, σε όλο το μεγαλείο του!

ΤΥΦΩΝΕΣ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ!
Τα κόμματα εκτός ΛΑΟΣ, αλλά συμπεριλαμβανομένων των «σοβιετικών», χρωστάνε περίπου € 250 εκ. (ΝΔ 120, ΠΑΣΟΚ 115, ΚΚΕ 5, ΣΥΡΙΖΑ 7). Παρ’ όλα αυτά, πήραν καινούργια δάνεια από την Αττική Τράπεζα και… 10% αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης! Οι «πυλώνες» της δημοκρατίας μας έχουν γίνει τυφώνες διαφθοράς και σπατάλης!

 

ΠΟΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ;

Στις 6 Φεβρουαρίου 2003, έγραψα, αντιγράφοντας τον

Καθηγητή της Ecoles Etudes en Sciences Sociales του Πανεπιστημίου του Παρισιού, Γιώργο Δερτιλή:

«Η Ευρώπη, δεν είναι μια «ενότητα» δεδομένη εκ των προτέρων. Αν ανατρέξουμε νοερά στην αυγή της ιστορίας της και αν μετά διατρέξουμε αυτήν την ιστορία, ένα και μοναδικό στοιχείο ενότητας θα διακρίνουμε με βεβαιότητα: την γεωγραφία».
» Οι Ευρωπαίοι δεν διαμόρφωσαν μια «θετική συλλογική ταυτότητα» για δυο, κυρίως, λόγους: επειδή οι μεν μάζες δεν μπορούσαν ούτε καν να διακρίνουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους, κοινές μνήμες, ιδέες, νοοτροπίες και συμφέροντα. Οι δε αρχηγεσίες, οι οποίες μπορούσαν να διακρίνουν και να κρίνουν, προτίμησαν και τελικά επέβαλαν στις μάζες άλλες συλλογικές ταυτότητες, σοβινιστικές και ρατσιστικές, άρα εξ ορισμού μισαλλόδοξες».
Ο Γιώργος Δερτιλής και τα «Αποτυπώματα» δικαιώνονται δυστυχώς πανηγυρικά σήμερα, μέσα στη δίνη της κρίσης. Η Ε.Ε. πορεύεται ως μικρομάγαζο, με όργανα χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, έξω ακόμη και από τους δικούς της θεσμούς, χωρίς συλλογική συνείδηση, με γνώμονα το συμφέρον κάθε κράτους-μέλους, ακλουθώντας τον αντίστροφο δρόμο από αυτόν της πολιτικής ενοποίησης και οδεύοντας στ’ αχνάρια της Κοινωνίας των Εθνών, προς την αυτοκατάργησή της!

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr