Γρήγορο ίντερνετ για το 100% του πληθυσμού της Ε.Ε., ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές!

21 Οκτωβρίου 201314:30

Την επίτευξη του στόχου για την παροχή γρήγορου ίντερνετ σε όλο τον πληθυσμό της Ευρώπης ανακοίνωσε η κ. Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και Επίτροπος αρμόδια για την Ψηφιακή Ατζέντα. Έτσι, ακόμη και οι απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται από ενσύρματο ή ασύρματο ευρυζωνικό ίντερνετ, σε ποσοστό 100% έχουν πρόσβαση σε δορυφορικές συνδέσεις.Εκτιμάται ότι, μέχρι το τέλος του 2012, δεν είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο ίντερνετ 3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι – ένα νούμερο που αντιστοιχεί στο 0,6% του πληθυσμού της Ε.Ε. Ο στόχος ήταν, έως τον Δεκέμβριο του 2013, και αυτό το ποσοστό να μπορεί να χρησιμοποιήσει, αν το επιθυμεί, μια δορυφορική σύνδεση. Κάτι που πραγματοποιήθηκε έναν μήνα νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως η κάλυψη των ασύρματων ή ενσύρματων ευρυζωνικών δικτύων φτάνει το 99%. Για όσους ανήκουν στο υπόλοιπο 1% του πληθυσμού, υπάρχουν 3 εταιρείες οι οποίες προσφέρουν δορυφορικό ίντερνετ στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της Kroes έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ευκαιρία της παρουσίασης του www.broadbandforall.eu, ενός ιστότοπου που δημιουργήθηκε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Παρόχων Δορυφορικής Επικοινωνίας (European Satellite Operators Association – ESOA), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών της Ε.Ε. σε δορυφορικές υπηρεσίες ευρυζωνικής επικοινωνίας.

Ο επόμενος στόχος που έχει θέσει η Ε.Ε. είναι, μέχρι το 2030, όλοι οι κάτοικοι της «Γηραιάς Ηπείρου» να έχουν πρόσβαση σε συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 30 Mbps.

Πηγή : ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr