«Γράμμα» στον Άγιο Βασίλη. Της Κ. Ψαθά

30 Νοεμβρίου 201521:21

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

είμαι μεγάλη πια, αλλά δεν έχω πάψει να ονειρεύομαι, σου στέλνω την επιστολή μου και πιστεύω πως θα την συνυπογράφανε και πολύ συμπολίτες μου.                                                                                                                                             

Εδώ στην ακριτική Ξάνθη έχουμε μεγάλη ανάγκη από ένα ολοκαίνουργιο κολυμβητήριο. Να χτιστεί με σύγχρονες προδιαγραφές να είναι ιδανικό για βρέφη, νήπια, παιδιά, εγκύους, αθλητές (του πόλου, της συγχρονικής κολύμβησης κ.α.),με ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα για όλα τα επίπεδα άθλησης με έμπειρους εκπαιδευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής. Να κάνει μαθήματα ναυαγοσωστικής (πόσα θύματα θρηνούμε από πνιγμό κάθε καλοκαίρι!). Να είναι κατάλληλο για ενήλικες και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Να γίνονται σ’ αυτό σχολικά προγράμματα άθλησης στην κολύμβηση. Αυτές οι παροχές να προσφέρονται σε δύο πισίνες θερμαινόμενες διαφορετικών διαστάσεων και σταθερής θερμοκρασίας που να καθαρίζονται με όζον κατάλληλες ακόμη και για μωρά (baby swimming).Και να έχουν οι πισίνες μας άγιε, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς θερμοσυσσωρευτές, λέβητες πετρελαίου. Η κολύμβηση θεωρείται μία από τις καλύτερες μεθόδους εκγύμνασης από τους ειδικούς, ιδιαίτερα για τις εγκυμονούσες και τους έχοντες κινητικά προβλήματα, προσφέρει δε σε όλους χαλάρωση, ευεξία, άθληση και ψυχαγωγία.

Συνεπικουρικά λοιπόν με τον Δήμαρχο μας, Άγιε, που του αξίζουν συγχαρητήρια που έφτιαξε το πάρκο στο λιμνείο, δίπλα στο κουφάρι του παλιού κολυμβητηρίου (αυτό γκρέμισέ το Δήμαρχε, για να μπει η ιστορία σε σωστή βάση, στο σωστό μέρος).Είμαστε ενθουσιασμένοι, παιδιά και ενήλικες, πρώτη φορά στην πόλη μας, δεν βλέπουμε μόνο επιστρώσεις δρόμων και πλατειών (πολύ σκληρό αλήθεια το τσιμέντο!).Θέλουμε μια χαρούμενη πόλη, με χαρούμενους ανθρώπους που θα έχουν δουλειά (το νέο κολυμβητήριο θα δώσει δουλειά σε αρκετούς) και δεν θα λιποθυμούν τα παιδιά μας στα λύκεια, επειδή έχουν δύο γονείς άνεργους. Είναι βέβαια και δουλειά των βουλευτών μας η καταπολέμηση της ανεργίας.

Υποσχόμαστε Άγιε, εμείς οι κάτοικοι αυτής της πόλης, να φροντίζουμε το νέο σύγχρονο κολυμβητήριο που θα χτιστεί με τις συνδρομές μας, να συμβάλουμε στην άψογη συντήρηση του, για να μην πρέπει να μετακινούνται οι συμπολίτες μας (100 km για μία βουτιά) στα θαυμάσια κολυμβητήρια της Καβάλας και της Κομοτηνής.

Οι αρμόδιοι ας δουν:

-το Ναυτηλιακό κέντρο¨ΝΑΥΤΙΛΟΣ¨ στη Βέροια, πλήρως εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον.

-το Κλειστό κολυμβητήριο Νάουσας. Από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που έγιναν ποτέ στην Νάουσα.

-στην Αλεξανδρούπολη, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών, από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ….

****ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ****

Κατερίνα Ψαθά, νοσηλεύτρια 30/11/15

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr