Γιγάντιο καλαμάρι μήκους τεσσάρων μέτρων αλιεύθηκε στην Ιαπωνία (video)

15 Ιανουαρίου 201412:00

Ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους τεσσάρων μέτρων και βάρους 163 κιλών πιάστηκε σε δίχτυα αλιείας ανοιχτά του νησιού Σαντογκασίμα, στην επαρχία Νιιγκάτα στην Ιαπωνία.

Ο ντόπιος ψαράς Shigenori Goto δήλωσε ότι βρήκε το καλαμάρι, μήκους τεσσάρων μέτρων, το πρωί της Τετάρτης κολυμπώντας προς τα δίχτυα του.

Το καλαμάρι, που αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι ήταν αρσενικό, πέθανε λίγο αφότου βγήκε στην επιφάνεια.

«Όταν τράβηξα τα δίχτυα το καλαμάρι άρχισε να επιπλέει. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο μεγάλο καλαμάρι», δήλωσε ο ψαράς.

Οι επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου της επαρχίας Νιιγκάτα δήλωσαν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί ένα γιγάντιο καλαμάρι ζωντανό στην επιφάνεια του νερού.

Τα γιγάντια καλαμάρια, που συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα ασπόνδυλα ζώα παγκοσμίως, ζουν σε μεγάλα βάθη και εμφανίζονται τόσο σπάνια που μέχρι και πρόσφατα πολλοί πίστευαν πως δεν υπάρχουν.

Το μεγαλύτερο γιγάντιο καλαμάρι που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα φτάνει σε μήκος τα 20 μέτρα και ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο.

Πηγή : econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr