Γιατί ο επόμενος Δήμαρχος θα πρέπει να είναι Θανάσης Ξυνίδης, η τουλάχιστον κάποιος σαν τον Θανάση Ξυνίδη

4 Ιουλίου 202209:06

Η αποτυχημένη διοίκηση του Μανώλη Τσέπελη είναι αιτία που οι υποψήφιοι δήμαρχοι ξεκίνησαν νωρίς νωρίς τις διαδικασίες για την διεκδίκηση του Δήμου. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν υπάρχει κάποια έκπληξη με εξαίρεση τις φήμες για τον Στράτο Κοντό.

Και δεν αποτελούν έκπληξη όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και η πολιτική με την οποία προσπαθούν να πείσουν τον μαλθακό Ξανθιώτη, πως είναι η καλύτερη επιλογή. Όλοι τους, ο Δημαρχόπουλος,  ο Μελισσόπουλος, ο Λύρατζης, ο Παπαχρόνης, ο Χατζηθεοδώρου, χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν την υποψηφιότητα είτε για να χρωματίσουν την ζωή τους, είτε για να γεμίσουν το χρόνο τους (έχουν μπόλικο όλοι τους), είτε για να φτιάξουν ψηφιακό περιεχόμενο για τα Social, και πιο συγκεκριμένα αυτό που είναι για τους συνταξιούχους των Networks, το Facebook, και τέλος, να αυτοπαρουσιαστούν ως το ανώτερο επίπεδο πολιτικής στην πόλη, και μερικές φορές, και πέρα από αυτή. 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πολιτκό ξέπλυμα. Ο Δημαρχόπουλος με την διεκδίκηση απέναντι στον Μανώλη Τσέπελη άνετα μπορεί να παρουσιαστεί σαν Άγιο Δισκοπότηρο και να ξεπλύνει την αποτυχημένη, και τραγική διοίκηση του. Ο Χατζηθεοδώρου από την άλλη, αντί να είναι σπίτι του και όταν κυκλοφορεί  να φοράει καπέλο με ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ – ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, βλέπει τον Δήμο σαν μια καλή ευκαιρία να ξεπλυθεί από την ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα, όσο αφορά για την παρουσίαση κάποιου σχεδίου για την πόλη, όλοι τους χωρίς εξαίρεση μιλάνε για τα γνωστά, το κολυμβητήριο, το παρκινγκ, το καρναβάλι, και μερικά ακόμα τα οποία είναι τόσο αόριστα που δεν παραμένουν στην μνήμη.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, και ποιος;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει ξέρουμε το γιατί, και η περίπτωση του Θανάση Ξυνίδη έχει ένα μεγάλο γιατί, Δεν κρυφτήκαμε, το είχαμε γράψει πριν χρόνια, όπως στις 17 Ιουλίου 2017 και στο άρθρο με τίτλο «Τελειώνουν οι Πολιτικοί Άντρες στην Ξάνθη και ο Θανάσης Ξυνίδης το αποδεικνύει» το οποίο σημείωνε, «είναι πλέον κοινή αίσθηση ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει την πιο αναποτελσματική διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών, και όταν λέμε διοίκηση δεν εννοούμε μόνο τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος Ξάνθης έχει αποτύχει στον βασικό του ρόλο που είναι η τοποθέτηση και ο συντονισμός ικανών συνεργατών. Και αν κάποιοι θεωρούσαν ότι αυτή η κακή διοίκηση είναι μια παρένθεση για την Ξάνθη κάνουν λάθος αφού αν λάβουμε υπόψη τα όσα γίνονται στο παρασκήνιο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές η παρένθεση δεν πρόκειται να κλείσει

και συνέχιζε το άρθρο, «ο Θανάσης Ξυνίδης θα μπορούσε να την κλείσει μια και καλή αυτή την παρένθεση να διεκδικήσει τον Δήμο και να δημιουργήσει επιτέλους ένα μοντέλο διοίκησης όπου θα εκμεταλλευόταν όχι μόνο την πόλη με τα πλεονεκτήματα της, αλλά και ίδιους τους πολίτες οι οποίοι καταλαμβάνουν πανελλήνια πρωτιά σε δράσεις , εθελοντισμό και δημιουργηκότητα. Ο ίδιος όμως φαίνεται να έχει άλλα σχέδια τα οποία ίσως ανατραπούν όταν θα έχει καταλάβει πλήρως ότι όσο και να ¨σπρώξει” οι περισσότεροι έχουν τραβήξει χειρόφρενο στην ικανότητα»

Αλλά δεν μείναμε εκεί, αφού που βλέπαμε πως ο «τυφώνας Τσέπελης» , με τις συμφωνές και συνεργασίες που έκανε, θα ισοπέδωνε μια και καλή την πόλη. Έτσι, στις 31 Ιουλίου 2018, λίγους μήνες πριν τις εκλογές επανήλθαμε με νέο «καμπάνακι» και το άρθρο «Θανάση Ξυνίδη απολογήσου»

Tο άρθρο μεταξύ άλλων σημείωνε, «την ώρα που χτενίζεις τον κόκκορα σου, την ώρα που χαζεύεις την βροχή να ποτίζει τον μπαξέ σου και μας παρουσιάζεις με περίσσιο θάρρος τις ντομάτες που δεν χωράνε στο στόμα του γκοτζίλα, την ώρα Θανάση Ξυνίδη που λες τι υπέροχη είναι η ζωή χωρίς δημοτικά συμβούλια και ανακοινώσεις, θα πρέπει να απολογηθείς στους Ξανθιώτες

Και θα πρέπει να απολογηθείς γιατί είσαι η αιτία που ο Δήμος Ξάνθης καταντά μια παρωδία με το μέλλον να καταλήγει σε τραγωδία.»

Και συνέχιζε, «και αφού έβαλες σε τάξη το κοτέτσι σου, άφησες σε αταξία πρώτα την παράταξη σου. Έφυγες και άφησες την παράταξη να λειτουργεί με Σύμφωνο Συμβίωσης. Άφησες την αρχηγία στον δεξιό Μανώλη Φανουράκη και τον περίπου Πασόκο με λίγο συριζα Σάββα Μελισσόπουλο. Τον Μανώλη Φανουράκη που η μισή παράταξη δεν τον ήθελε πριν τις εκλογές και τον Σάββα Μελισσόπουλο που η μισή παράταξη – ότι απέμεινε τουλάχιστον – δεν τον θέλει για τις επόμενες εκλογές.»

Γιατί ο Θανάσης Ξυνίδης είναι η μόνη σωτηρία για την πόλη και η βάση για το μέλλον

Σε σχέση με άλλες πόλεις, η Ξάνθη έχει ένα τεράστιο έλλειμα, δεν έχει Άρχουσα Τάξη και κατ επέκταση Αστική Τάξη, με λίγα λόγια, δεν έχει Αστούς. Η πόλη,  είχε καταφέρει αυτό το έλλειμα να το καλύψει με τον εθελοντισμό, ειδικά στο πεδιό του πολιτισμού. Όταν η Ξάνθη είχε την Θρακική Σκηνή, τον Ιπποκράτη Καμαρίδη που μπόλιαζε την πόλη με ιδέες από την Ιταλία, και νέους που ήταν στην πρώτη γραμμή όπως ο Θανάσης Ξυνίδης, οι υπόλοιπες πόλεις «αποκατσικοποιούσαν» τις πλατείες τους.

Όμως εκείνες οι δυναμικές εποχές δεν συνεχίστηκαν, γιατί; Γιατί αυτοί οι δεκάδες που τις δημιούργησαν αντί να μετατραπούν σε ηγέτες και να εργαστούν ώστε να δημιουργήσουν συνεχιστές όλων όσων έφτιαξαν, μετατράπηκαν σε πολτικά ανθρωπάκια που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ο παραγοντισμός, με μερικούς μάλιστα να φαίνεται πως ήταν και απωθημένο, όπως ο Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Αντίθετα, ο Θανάσης Ξυνίδης κράτησε όλα τα χαρακτηριστικά του Ηγέτη, δεν τον ενδιέφερε να είναι δημοφιλής, ήταν πάντα πίσω από τους επικεφαλείς των παρατάξεων στηρίζοντας τις πολιτικές τους, ενώ όσο αφορά τον πολιτισμό, ακόμα και σήμερα συμπαρασύρει νέα παιδιά. 

Και αυτό είναι το Μεγάλο Γιατί του Θανάση Ξυνίδη. Δεν τον ενδιαφέρει και δεν τον ενδιέφερε ποτέ να αναδειχθεί μέσα από τις υποψηφιότητες και τις εκλογές, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, χρωματίζει και γεμίζει την ζωή του ακόμα και σε μια παρέα, και τέλος, είναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να βγάλει από το τέλμα τους νέους, δημιουργώντας δίπλα μια γενιά που θα μπορούσε να αλλάξει την Ξάνθη. 

Όλα τα παραπάνω, είναι και η περιγραφή ενός Αστού, γιατί αστός δεν είναι ο γιατρουδάκος και ο δικηγοράκος που έβγαλε ένα καρο Black λεφτά και τα έκανε σπίτια στην Μύκονο, Αστός είναι αυτός που από όσα του έδωσε η κοινωνία μιας πόλης, τα επιστρέφει πίσω με την στάση του έναντι της πόλης του. 

Παρουσιάζονται στον Θανάση Ξυνίδη δύο ευκαιρίες, μια Μεγάλη και μια Μικρή. Η Μεγάλη είναι να αφήσει πίσω κάτι το οποίο θα επαναφέρει το χρώμα στην πόλη και να εκδιώξει τους αυτοδιοριζόμενους κομπάρσους που ήρθαν να φτιάξουν μια Γκόθαμ Σίτι. Η Μικρή, να ξεπλύθεί από τις κατηγορίες που του έχουμε επισυνάψει, που άφησε την πόλη στα χέρια ανθρώπων, τους οποίους αν τους δώσεις καρφιά θα τα βάλουν στο νερό να μαλακώσουν 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr