Γιατί δεν πρέπει να ζηλεύετε την ευημερία των άλλων στο Facebook

9 Φεβρουαρίου 201502:05
Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook για να μοιραστείτε κάτι με την οικογένεια και τους φίλους σας, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε για την υγεία σας. Αντίθετα, εάν περιπλανιέστε από φίλο σε φίλο για να δείτε πόσο καλά πηγαίνουν τα οικονομικά κάποιων, πόσο ευτυχείς είναι οι άλλοι, ή οτιδήποτε θα μπορούσε να σας προκαλέσει ζήλια, τότε αναμείνατε συμπτώματα κατάθλιψης, διαπιστώνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, Κολούμπια.

Η έρευνα έγινε από την καθηγήτρια Margaret Duffy στην σχολή Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου και δύο διδακτορικούς φοιτητές του πανεπιστημίου, τον Edson Tandoc, και τον Patrick Ferrucci. Βασίστηκε στην μελέτη της συμπεριφοράς 736 φοιτητών-μελών του Facebook. Ο βασικός διαχωρισμός που έκαναν οι ερευνητές ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιούν την υπηρεσία οι χρήστες.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι ένα σημαντικό κίνητρο για την χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι η θετική αυτοπροβολή. Οπότε, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτά που θα δει να δημοσιεύονται από τους φίλους και τον περίγυρό τους θα είναι θετικά και δεν θα πρέπει να προκαλούν φθόνο ή ζήλια. Αυτή η γνώση, ευελπιστούν οι επιστήμονες, θα μειώσει τα συναισθήματα φθόνου.

In.gr Τεχνολογία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr