thaliskoutoupis_big

ΠΑΣΟΚ PLUS…όπως γιαούρτι plus. Του Θ.Κουτούπη

13 Δεκεμβρίου 201109:58

thaliskoutoupis_bigΟ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!. Από γεννησιμιού του, το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε μια πανέξυπνη και επιδέξια τακτική: αντιπολίτευσης του εαυτού του, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες των αντιπάλων του.

Τα σχετικά πρόσφατα παραδείγματα είναι πολλά, με κορυφαίο τη συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου στην «Καθημερινή» (27.11.11), όπου αποδομεί ολόκληρη την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ονομαστικά τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο και Χρ. Παπουτσή, αφού στο παρελθόν είχε αποδομήσει τις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη, με την περίφημη ρήση του «Μετά το 2000, διαλύσαμε την Ελλάδα»! Παρορμητικές, συχνά ακραία αθυρόστομες, αλλά κατά κανόνα εύστοχες και ειλικρινείς οι παρεμβάσεις του!

 

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ!

Ο κ. Γ. Μιχελάκης ζήτησε την αναστολή των διαγωνισμών επικοινωνίας υπουργείων και οργανισμών, οι οποίοι θα «δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση»! Πρωτοφανής επίδειξη παλαιοκομματισμού, με βάση τη (σχεδόν βέβαιη δυστυχώς) εικασία της εκλογικής νίκης της ΝΔ. «Μας παίρνετε τους διαγωνισμούς από το στόμα και δεν θα μπορούμε να βολέψουμε τους δικούς μας πελάτες», μεταφράζεται αυτό. Και δεν λογαριάζει ο κ. Γ. Μιχελάκης κι η ΝΔ:

1.- Σήμερα δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο και κυρίως στην προσπάθεια αναζωπύρωσης της αγοράς.

2.- Κανείς δεν ξέρει σήμερα και δεν μπορεί να προβλέψει, πότε θα ολοκληρώσει τη δουλειά της αυτή η κυβέρνηση και πότε θα γίνουν εκλογές. Επομένως η ΝΔ προτείνει να «παγώσουν» όλα ίσως για τρεις, πέντε ή οκτώ μήνες!

3.- «Άλλαι μεν αι βουλαί των δημοσκοπήσεων, άλλα δε (ενίοτε) λαός κελεύει», που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο υπογραμμένο συμβόλαιο ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός θα είναι ο κ. Α. Σαμαράς.

4.- Αν οι δημοσκοπήσεις έδιναν τη ΝΔ πίσω από το ΠΑΣΟΚ, δεν θα έβγαζε κιχ ο κ. Γ. Μιχελάκης!

 

ΘΕΣMΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Το εθιμικό δίκαιο, όπως είναι γνωστό, είναι πανίσχυρο στην Αγγλία. Επειδή λοιπόν η «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» αποτελεί από το 1981 καθημερινή ατιμώρητη πρακτική στην ελληνική επικράτεια, προτείνω να εναρμονισθούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι με την ακραία αυτή παρανομία και να τη θεσμοθετήσουν επίσημα, αφού τα κόμματα αρνούνται συνειδητά να την πατάξουν!

 

ΙΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λόγω της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που διαμοιράζονται τα ιμάτιά του αυξάνοντας τα ποσοστά τους δημοσκοπικά, θυμήθηκαν τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία και ζητάνε λυσσωδώς εκλογές! Τι κι αν καίγεται ο τόπος και κλυδωνίζεται ολόκληρη η Ευρώπη; Αυτοί τις καρεκλίτσες τους!

 

ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ, ΑΜΕΣΩΣ!

Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και το διεθνές κύρος δεν φτάνουν, κύριε Παπαδήμο! Πάρτε γρήγορα το φραγγέλιο και οργώστε τις πλάτες των «ασεβών» υπουργών σας κι αν δεν πειθαρχήσουν, εκδιώξτε τους από τον ναό της Δημοκρατίας, γιατί τον βεβηλώνουν με τα ψηφοθηρικά μαγαζάκια τους και βάζουν σε

θανάσιμο κίνδυνο τη χώρα!

 

ΣΥΓΧΥΣΗ!

«ΠΑΣΟΚ PLUS»!!! Περισσότερο ΠΑΣΟΚ; Όχι, Θεέ μου! Δεν φτάνει η ζημιά, που έκανε το «ολίγον» ΠΑΣΟΚ; Ατύχησε πολλαπλά η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με τον όρο που διάλεξε για να προσδιορίσει το «καινούργιο» (;) κόμμα! Όρος απολιτικός, ανελλήνιστος και αόριστος, ακόμη και με την προσθήκη της διευκρίνισή της «μαζί με τη σοβαρή αριστερά»! Πού θα τη βρει αυτή; Στους κατά καιρούς «Αλέκους»; Ακόμη κι η σοβαρή (αλλά μικρή) Δημοκρατική Αριστερά αιφνιδίασε δυσάρεστα με τη μικροκομματική, φοβική άρνησή της να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση! Μάλλον σε σύγχυση βρίσκεται και η κ. Ά. Διαμαντοπούλου, εξ αιτίας της κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού, στη θεμελίωση του οποίου άλλωστε διαδραμάτισε καίριο ρόλο!

 

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ…

Η πιο παραπλανητική μέθοδος ενημέρωσης είναι αυτή της «τήρησης ίσων αποστάσεων», υπό τον υποκριτικό μανδύα της αντικειμενικότητας και των κλισέ. Ναι, φταίνε όλες οι κυβερνήσεις από το 1981 και μετά. Έχουν όμως το ίδιο ποσοστό ευθύνης οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου, με αυτές του Κ. Μητσοτάκη και του Κ. Σημίτη; Ναι, έκανε τραγικά και μοιραία λάθη ο Κ. Καραμανλής, αλλά έχει την ίδια ευθύνη με τον Γ. Παπανδρέου για τη χρεοκοπία της χώρας; Ναι, ο πολιτικός κόσμος διέφθειρε και διεφθάρη, αλλά έως σήμερα, μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πιαστεί με το χέρι στο γλυκό! Ναι, άκρα είναι και το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ. Το πρώτο όμως «τιμάται», παρά το ότι παραβιάζει έμπρακτα το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ ο δεύτερος «καταδιώκεται», με βάση μια μιντιακή «δίκη προθέσεων», η οποία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατίες. Και πόσο μεγάλη είναι η προσβολή των μισών περίπου ελλήνων ψηφοφόρων και της νοημοσύνης τους, όταν χαρακτηρίζονται «δημοκρατικά» μόνο τα κόμματα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου;

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr