Για επικείμενο φόρο σε τάμπλετ και υπολογιστές έκανε λόγο ο πρόεδρος των επιχειρηματιών στην Πληροφορική

21 Ιανουαρίου 201608:30

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες περί επιβολής φόρου 4% σε υπολογιστές και τάμπλετ προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για να διαφεύγοντα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το businessnews.gr, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής τέτοιου φόρου και ότι «ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί η επιβολή ενός τέτοιου φόρου ως ισοδύναμο σε κάποιο άλλο μέτρο».

Το ζήτημα τέθηκε σε εκδήλωση τη Δευτέρα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Για την πιθανότητα επιβολής του φόρου μίλησε ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αναστάσιος Τζήκας, ο οποίος είπε ότι θα επιλβηθεί ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία».

Ειδικότερα, ο κ. Τζήκας υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου 1% έως 2% στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6% στις πωλήσεις των τηλεφωνικών συσκευών, αλλά και επιβάρυνση 4% στα tablet, ως τέλος για τα πνευματικά δικαιώματα.

Πηγή: www.lifo.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr