getbusy-gr

GetBusy.gr

28 Νοεμβρίου 201208:00

getbusy-grΤο GetBusy.gr, ένα portal που απευθύνεται σε νέους που αναζητούν εργασία ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή ακόμα και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας, βρίσκεται πλέον στον αέρα.

Το συγκεκριμένο portal περιέχει ολοκληρωμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους τους νέους προκειμένου να ενδυναμώσουν, αλλά και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στο σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και τη Microsoft Ελλάς, με την υποστήριξη της PEOPLECERT, καθώς και άλλων καταξιωμένων οργανισμών. Το GetBusy.gr έχει ως βασικό στόχο να σταθεί αρωγός των νέων στην Ελλάδα, διασφαλίζοντάς τους γνώση, εργαλεία και εφόδια που θα συνδράμουν αποτελεσματικά στη διαδικασία του επαγγελματικού τους προσδιορισμού, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, δεδομένης της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

H δημιουργία του συγκεκριμένου portal αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft θέτει στο επίκεντρο των δράσεων της τους νέους, έχοντας λάβει υπόψη δύο παραμέτρους: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στις νεανικές ηλικίες και το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ευκαιριών, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να επιτύχουν και σε εκείνους που τις στερούνται.

Χορηγοί της πρωτοβουλίας GetBusy.gr είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ALBA Graduate Business School και DEREE – The American College of Greece (ACG), καθώς και οι εταιρείες Intelen, Flya Consulting, Close the Loop, HR Passport, ISON Psychometrica και Look4studies.

Στο GetBusy.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πλούσιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερεις κατηγορίες: Δεξιότητες Πληροφορικής, Επαγγελματική Ανάπτυξη (πχ σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, τρόποι και πηγές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία για συνέντευξη κτλ), Επιχειρηματικότητα (μοντέλα καινοτομίας, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, fund raising, case studies πετυχημένων start-ups κτλ), Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα (βασικές αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας, Green ICT κτλ).

Σημειώνεται ότι μέσω του συγκεκριμένου portal (www.getbusy.gr), καθώς και από τη σελίδα του Getbusy στο Facebook www.facebook.com/getbusy.gr , πραγματοποιείται ένας online διαγωνισμός γνώσεων για νέους ηλικίας 17-28 ετών μέσα από τον οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, όπως πλήρεις υποτροφίες για προγράμματα Bachelor’s και Master’s, ολοκληρωμένες πιστοποιήσεις ECDL Core+, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι 30 συμμετέχοντες που θα έχουν συγκεντρώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου την υψηλότερη βαθμολογία στο quiz γνώσεων, αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς του διαγωνισμού που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο του 2013, οπότε και θα διαγωνισθούν σε συγκεκριμένα case studies που θα οριστούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

H κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Μέσα από αυτή τη συλλογική πρωτοβουλία αποσκοπούμε στο να βοηθήσουμε τους νέους από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας τους πολύτιμα εφόδια, αλλά και απτά κίνητρα, ώστε να μπορέσουν να αδράξουν ευκαιρίες κατάρτισης και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Στόχος μας είναι, κάθε νέος, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής (έχοντας απλά μια σύνδεση Ιντερνέτ), να έχει άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε μαθήματα Πληροφορικής και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, καθώς και σε ορθές πρακτικές εύρεσης εργασίας. Μέσα από τον διαγωνισμό δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα που θα ωθήσουν τους νέους να αναδείξουν τις ικανότητές τους και κατ’ επέκτασή να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλλουν στη δημιουργία  ενός καλύτερου κόσμου».

Ο κ. Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος της HePIS σημείωσε: «Η HePIS ως αρωγός προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, τις φιλοδοξίες και το νεανικό όραμα, συμβάλει ενεργά σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νέων μέσα από τη χρήση της Πληροφορικής. Έτσι, το Getbusy.gr, αποτέλεσμα μία μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας της HePIS με τη Microsoft Ελλάς και την PEOPLECERT, στοχεύει στο να προσφέρει στους νέους όλα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανελιχθούν επαγγελματικά, στηρίζοντάς τους στη σημερινή απαιτητική αγορά εργασίας».

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Γενικός Διευθυντής της PEOPLECERT ανέφερε: «Στη σημερινή εποχή, η δημιουργία δυνατοτήτων πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία, καθώς θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Είναι ευθύνη λοιπόν της επιχειρηματικής κοινότητας να επενδύσει στους νέους, παρέχοντάς τους τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας. Το Getbusy έρχεται να συμβάλει στο στόχο αυτό, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, για την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους».

Πηγή: itech4u.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr