Γεγονός το παρατηρητήριο πουλιών στη λίμνη Ισμαρίδα!

13 Οκτωβρίου 201619:38

Τα εγκαίνια του νέου παρατηρητηρίου πουλιών στη λίμνη Ισμαρίδα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, το Φορέα διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.
parathrio-pouliwn-ismarida1

Η λίμνη Ισμαρίδα, η μοναδική λίμνη γλυκού νερού στη Θράκη, αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας (Ramsar), ενώ είναι τόπος διαχείμασης και στάθμευσης πολλών πουλιών, κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής. Το παρατηρητήριο πουλιών, θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης των μαθητών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, σε θέματα που άπτονται της γνωριμίας, ευαισθητοποίησης και προστασίας της λίμνης και του οικοσυστήματός της.
parathrio-pouliwn-ismarida2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρατήρηση πουλιών υπό την καθοδήγηση μελών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, δράσεις και περιβαλλοντικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης από τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, με τη συμμετοχή μαθητών από σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr