Φθινοπωρινές δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

1 Οκτωβρίου 201620:23

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο οι δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δακτυλιώθηκαν ο Νεροκότσυφας (Cinclus cinclus) και ο Βουνοδενδροβάτης (Certhia familiaris) ενώ εννέα είδη δακτυλιώθηκαν πρώτη φορά στο ΕΠΟΡ, μεταξύ των οποίων ο Χουχουριστής (Strix aluco), ο Θαμνοψάλτης (Prunella modularis) και ο Φοινίκουρος (Phoenicurus phoenicurus).

Συνολικά δακτυλιώθηκαν 137 πουλιά από 21 είδη. Τα πιο πολυάριθμα ήταν ο Φυλλοσκόπος (Phylloscopus trochilus) και ο Κοκκινολαίμης (Erithacus rubecula).
daktuliwseis-fdor2

Οι δακτυλιώσεις έγιναν στο πλαίσιο παρακολούθησης ειδών ορνιθοπανίδας στην περιοχή του ΕΠΟΡ, στην περιοχή του δάσους Ελατιάς και συγκεκριμένα για την παρακολούθηση της μετανάστευσης κυρίως δασόβιων ειδών. Η ομάδα δακτυλίωσης απαρτιζόταν από τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο (μέλος του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών) που ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής, από συνεργάτες του, στελέχη του ΦΔΟΡ και του ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και από εθελοντές.

daktuliwseis-fdor1

“Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δρ. Αλιβιζάτο και το συνεργάτη του κ. Ευγένιο Τσεκόλεφ, τον κ. Σάββα Βασιλειάδη, στέλεχος τους ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και τους εθελοντές που συμμετείχαν, για την πολύτιμη βοήθεια τους” , καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr