“Έχασαν” το δρόμο για τα χωριά οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Τι ρωτούσε ο Ζεϊμπεκ και τι ψηφίζει σήμερα

21 Μαΐου 201615:19

Το θέμα της υποχρεωτικής υπαγωγής στον ΟΑΕΕ των πολύ μικρών επιχειρήσεων στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων είχε συζητηθεί ως πιθανότητα και το 2013 αλλά η τότε κυβέρνηση δεν τόλμησε να υλοποιήσει.

Ψηφίζουν σήμερα αυτό που κατήγγειλαν το 2013

Μάλιστα για το ενδεχόμενο αυτό υπέβαλαν είχαν υποβάλει ερώτηση  στον τότε υπουργό Εργασίας τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Μπάρκας (δείτε  την ερώτηση  από το ρεπορτάζ του xanthipress εδώ ) ενώ η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Εβρου εξέδιδε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «διαλύεται η κοινωνική και ό,τι έχει απομείνει από την οικονομική ζωή σε ολόκληρη την ύπαιθρο».

Τον Αύγουστο του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατήγγειλε το ενδεχόμενο ένταξης στον ΟΑΕΕ των επιχειρήσεων σε χωριά κάτω από το 2000 – δείτε εδώ – σήμερα το υπερασπίζεται 

 

Όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ακολουθούν τους αγρότες στον ΕΦΚΑ. Θα υπαχθούν σε ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2022 και έπειτα θα πληρώνουν εισφορές στο 20% του φορολογητέου τους εισοδήματος.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr