Η Ευρώπη κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για κοινό φορτιστή στα smartphones

17 Μαρτίου 201412:00

Την Πέμπτη η συντριπτική πλειοψηφία των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP), ψήφισε υπέρ του να χρησιμοποιείται κοινός φορτιστής για τα smartphones.Η κίνηση αυτή, εκτός του ότι εξυπηρετεί τους καταναλωτές, θα είναι και οικολογικής σημασίας, καθώς θα εξοικονομηθούν 51.000 τόνοι ηλεκτρονικών απορριμμάτων.

Ο επικρατέστερος τύπος φορτιστή είναι το Micro-USB καθώς ήδη χρησιμοποιείται στα περισσότερα ηλεκτρονικά gadget στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός, ότι η Apple δεν έχει δώσει ακόμα την απάντηση της, μιας και είναι από τις λίγες εταιρείες που χρησιμοποιεί δικό της τύπο φορτιστή. Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι ήταν από τις πρώτες εταιρείες που είχε συμφωνήσει σε αυτή την κίνηση.

Η διαδικασία στο να έρθουν όλοι οι κατασκευαστές σε μια κοινή συμφωνία είχε ξεκινήσει από το 2009. Εάν όλα πάνε καλά, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διορία μέχρι το 2016 για να εντάξουν τον κανονισμό στη νομοθεσία τους, και οι κατασκευαστικές εταιρείες μέσα σε διάστημα των 12 μηνών θα πρέπει να έχουν μεταβεί στον καινούριου τύπου φορτιστή.

Το μόνο που απομένει είναι να περάσει το ψήφισμα από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μέχρι το 2017 ο κοινός φορτιστής θα είναι πλέον γεγονός.

Πηγή : www.e-pcmag.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr