Ευρώπη: Κατρακύλα για την οικοδομική δραστηριότητα

21 Φεβρουαρίου 201309:00

Η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο της ευρωζώνης υποχώρησε το Δεκέμβριο, εξαιτίας των χιονοπτώσεων σε όλη την ήπειρο κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του έτους.

Η μηνιαία πτώση οδήγησε σε μείωση της κατασκευαστικής παραγωγής συνολικά στο δ΄ τρίμηνο, που συνέβαλε στην αξιοσημείωτη συρρίκνωση της οικονομίας της ευρωζώνης στη διάρκεια της περιόδου.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο της ευρωζώνης υποχώρησε 1,7% το Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, που αποτελεί μια μεγαλύτερη πτώση από το -0,4% του προηγουμένου μήνα. Η παραγωγή ήταν χαμηλότερη κατά 4,8% από τον αντίστοιχο μήνα του 2011, και είναι η μεγαλύτερη (σε ετήσια βάση) από τον Ιούλιο.

Η υποχώρηση οφείλεται εν μέρει στις συχνές χιονοπτώσεις και στις χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη το Δεκέμβριο, που προκάλεσε προβλήματα στα δίκτυα των μεταφορών και στις εξωτερικές εργασίες. Η παραγωγή στο δ΄ τρίμηνο σημείωσε πτώση 1,6% σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Η οικονομία της ευρωζώνης στο σύνολό της συρρικνώθηκε 0,6% στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, εμφάνισαν τα στοιχεία της Eurostat την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή : ypodomes.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr