_

6ο Ευρωπαϊκό Festival Animation στην Ξάνθη

16 Μαΐου 201111:45

_Αφιέρωμα στο Γαλλικό animation 20 έως και  24  Μαΐου 2011.Η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων  και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζουν το 6o ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ FESTIVAL ANIMATION στην  Ξάνθη.

Οι ταινίες θα προβληθούν από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως και την Τρίτη 24 Μαΐου και ώρα 21.00  στον πολυχώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης.

Οι ταινίες είναι στη Γαλλική και με αγγλικούς υπότιτλους.

 Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 21.00 entre chiens et loups/ break of dawn

Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 11.00 &  ώρα 21.00  enfantillages / Kid Shiff

Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 21.00  Ah ! lamour…/ Ah ! love …

Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 21.00  on n;est pas des machines / we are not machines

Τρίτη      24 Μαΐου και ώρα 21.00  animations citoyennes / social shorts

 

 

 

Σχετικά με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών www.ifa.gr/

Το Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών διοργανώνει ή υποδέχεται διαλέξεις (Alain Badiou, Michel Houellebecq και Bernard-Henri Lévy, Philippe Perrin…), στρογγυλές τράπεζες (Βιοποικιλότητα και Μεσόγειος, Συναντήσεις γύρω από το σύγχρονο θέατρο), συνεντεύξεις τύπου (Dany Brillant, Patricia Kass), ραδιοφωνικές εκπομπές (Le fou du roi de France Inter, BFM…), θεατρικές παρουσιάσεις (Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου), συναυλίες (Jazz στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών), προβολές ταινιών (Cinédoc, Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα)… 

 

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων www.animationcenter.gr

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει να φέρει κοντύτερα τη νέα γενιά στα μυστικά και τη γοητεία της τέχνης των κινούμενων σχεδίων και των ποικίλων εφαρμογών τους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, στα πολυμέσα, το διαδίκτυο και την εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή των ευρωπαϊκών κινούμενων σχεδίων, όλων των τεχνικών, τεχνοτροπιών και αισθητικών τάσεων, ανεξαιρέτως, αναδεικνύοντας έτσι την κοινή πολιτιστική παρακαταθήκη των λαών της Γηραιάς Ηπείρου.

Επίσης, υπάρχει μέριμνα για την ενίσχυση της νεανικής επαγγελματικής δημιουργικότητας, μέσω επιλεγμένων οπτικοακουστικών προγραμμάτων, εμπλουτίζοντας έτσι την περιορισμένη παραγωγή κινούμενων σχεδίων στην Ελλάδα.

Τέλος, μέσω του παρόντος δικτυότοπου επιχειρείται να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη βάση δεδομένων, έτσι ώστε οι νέοι επαγγελματίες δημιουργοί να έχουν άμεση ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον χώρο των κινούμενων σχεδίων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr