Έτσι ήταν το Facebook όταν ξεκίνησε να λειτουργεί!

28 Αυγούστου 201409:10

Το Facebook μπορεί να είναι σήμερα μια απέραντη θάλασσα πληροφοριών, με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και φωτογραφίες από χιλιάδες brands, φίλους, και ομάδες.

Ωστόσο, όταν η δημοφιλής αυτός ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτή τη πλατφόρμα που όλο γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με τον πρώτο τεχνικό διευθυντή του Facebook, Adam D’Angelo, υπήρχαν μόνο οκτώ χαρακτηριστικά, όταν η ιστοσελίδα ξεκίνησε. Ο D’Angelo έγραψε γι ‘αυτά στην πλατφόρμα Quora, όπως το δημοσιεύει το Business Insider.

Αυτά είναι:

1. Λογαριασμούς χρηστών (Απαιτούσε το αληθινό όνομα του χρήστη αποκλειστικά για όποιον διέθετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Harvard.

2. Προσκλήσεις (Μπορούσε να τις στείλει κανείς σε κάθε μια διεύθυνση e-mail, του Harvard).

3. Προφίλ (με μια και μοναδική φωτογραφία του χρήστη)

4. Πληροφορίες Χρήστη (Οποιος είχε λογαριασμό μπορούσε να τον εμπλουτίσει με προσωπικά του στοιχεία)

5. Αναζήτηση με βάση το όνομα, το πανεπιστημιακό έτος και τα μαθήματα

6. Περιορισμοί για το ποιος μπορεί να δει το προφίλ (να είναι ορατό μόνο σε φίλους)

7. Ένα γράφημα με τους φίλους του χρήστη

8. Φίλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων φιλίας

Σωστά καταλάβατε. Δεν υπήρχε δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Δεν υπήρχαν τα poke ή οι ειδοποιήσεις. Δεν υπάρχουν τοίχοι ή ενημερώσεις και επιτρεπόταν μόνο μία φωτογραφία.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr