Εργοτάξιο στήνεται στην Ξάνθη από 1η Ιουνίου για την παροχή φυσικού αερίου στα νοικοκυριά

28 Απριλίου 202105:59

Το έργο της ΔΕΔΑ που θα έχει την ευθύνη κατασκευής και επίβλεψης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε διατεθειμένος να συνδράμει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης. 

Ακολούθως της συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα και τους Δημάρχους των μεγάλων δήμων της Περιφέρειάς μας, ο Δήμαρχος Ξάνθης εξέφρασε την επιθυμία του ο προγραμματισμός των τεχνικών εργασιών του Δήμου Ξάνθης να συνδυαστεί με αυτόν του δικτύου του αγωγού φυσικού αερίου. Μάλιστα, δια της διαβεβαίωσης που παρείχε ο κ. Τσάκας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, οι εργασίες στην Ξάνθη και σε άλλες τρεις πόλεις της περιοχής ξεκινούν στις αρχές Ιουνίου. 

Αναμένοντας και δυο από τους Αντιδημάρχους του που θα εμπλακούν στο έργο του συντονισμού του Δήμου Ξάνθης με την ΔΕΔΑ και οι οποίοι τώρα νοσούν από τον Covid-19 -σύμφωνα με την επίσημη θεσμική ενημέρωση, να επιστρέψουν σε εύλογο χρονικό διάστημα στα καθήκοντά τους, ο κ. Τσέπελης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη μας κ. Χρήστο Μέτιο για την προσπάθεια που κατέβαλε και είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση ανάπτυξη των δικτύων του Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το όφελος των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας αδιαμφισβήτητο, καθώς όπως η εμπειρία δείχνει, η μείωση στο κόστος των νοικοκυριών στον τομέα της ενέργειας θα κινηθεί από 40% έως και 60%. Από την 1η Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ξάνθη και ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια της πόλης. Σε έναν αγώνα δρόμου, συντονίζουμε, ως Δήμος Ξάνθης, με συνεχή επικοινωνία, με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, ώστε, όπου είναι εφικτό, να συμπίπτουν με τον σχεδιασμό παρεμβάσεων του Δήμου Ξάνθης στην συντήρηση των οδών και των ασφαλτοστρώσεων.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr