Εργαστήρι Pilates στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

21 Σεπτεμβρίου 201613:00

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης έχοντας ως στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και δράσεων, κάθε χρόνο δημιουργεί νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια που προάγουν τη σκέψη, το πνεύμα και το σώμα, μικρών και μεγάλων.

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 αποφάσισε να εντάξει ένα Εργαστήρι Pilates, με υπεύθυνη την κα. Ζέφη Σβέρκου, Φυσικοθεραπεύτρια και με σκοπό την συμμετρική στάση του σώματος, τον έλεγχο της αναπνοής, την εκγύμναση των μυών, τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, και την ενδυνάμωση του σώματος.

Τα μαθήματα θα είναι ωριαία και θα υλοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Το Pilates είναι κάτι περισσότερο από εκγύμναση του σώματος και κάτι ακόμη περισσότερο από συνδυασμός κινήσεων. Είναι εκγύμναση για το σώμα και το πνεύμα. Δεν αυξάνει μόνο την δύναμη του σώματος, την ελαστικότητα και την συνέργια των μυών αλλά αποβάλει το άγχος, ενισχύει την ικανότητα συγκέντρωσης και συμβάλει στην γενική ευεξία. Για τους παραπάνω λόγους το Pilates είναι κατάλληλο για όλους. Είναι μία μέθοδος που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, μια που μπορεί να εξατομικευτεί ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα μας!

pilates-mikrhΗ Ζέφη Σβέρκου είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργαστεί σε δικό της εργαστήρι Φυσικοθεραπείας και έχει λάβει εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates στην Akademie Für Sports Und Gesundheit στο Βερολίνο.

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 και 25410 29282.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr