Ερευνητική συνεργασία για τις νευροεκφυλιστικές νόσους

19 Σεπτεμβρίου 201315:00

Σύμπραξη δέκα πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων του Ισραήλ τα οποία έχουν διακριθεί για τις μελέτες τους στις Νευροεπιστήμες ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία TEVA.Μια σειρά από τις πιο «δύσκολες» ασθένειες του σύγχρονου κόσμου, οι λεγόμενες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος Χάντιγκτον βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνητών με ζητούμενο την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εθνικού Δικτύου Αριστείας στις Νευροεπιστήμες (National Network of Excellence) που υποστηρίζεται από την εταιρία TEVA.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η σύμπραξη των ισραηλινών κέντρων δεν είναι τυχαία καθώς το Ισραήλ αποτελεί παγκοσμίως την ηγέτιδα χώρα στην έρευνα των νευροεπιστημών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε κατά κεφαλήν δημοσιεύσεις σε αυτό τον τομέα.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr